27.11.2011

Okumayı Düşündüklerim

Bu hafta "Okumayı Düşündüklerim" köşesinde seçtiğim kitaplar "derin kitap" yayınlarından. Hepsi birbirinden güzel, mutlaka okumalı!



Yeni Vampirin El Kitabı : Gecenin Yeni Yaratıklarına Kılavuz - Joe Garden


Vampir saplantısıyla çalkalanan günümüz popüler kültür dünyasında yanlış bilgiler kol geziyor. Yeni adım attığı sonsuz hayatın getirdiği sorunlara filmlerde ve romanlarda cevap arayan vampirler, sonunda için için yanan bir toz yığınına dönüşmekten kurtulamıyorlar. Peki, acemi bir ölümsüz olarak, varlığının en kanlı ve güzel safhasıyla ilgili doğru bilgi ve denenmiş teknikleri öğrenme konusunda kime güvenebilirsin? Tabii ki Yeni Vampirin El Kitabı’nın editörü, Vampir Miles Proctor’a! Bu mükemmel kaynakta neler mi var?



  • Vampir vücuduna tepeden tırnağa bir bakış: ölümcül düşmanları yenmek için yeni güçlerini kullanmanın, köpek dişlerine iyi bakmanın ve vampir cinselliğini keşfetmenin yolları;
  • Avını baştan çıkarma, sofrada numara yapma, diğer vampirlerle ilişki kurma ve dört yüz yıllık mali plan yapma yöntemleri;
  • "Yaşına" göre davranma, yıllar öncesinden tanıdığın bir insanla karşılaştığında uygulanacak taktikler ve destansı vampir çatışmaları ile başa çıkma üzerine ipuçları;
  • Topluma karışma ve medyadan (ve aynalardan) uzak durma hakkında yararlı bilgilerden, kendine uygun klanı bulma ve en son trendlere hâkim olmaya kadar pek çok konuda önemli tavsiyeler;
  • Yapıştırma defterlerinin büyüsü.
Ayrıca yararlı internet kaynakları, vampir işaretleri tablosu, acil ev ihtiyacı durumunda terk edilmiş binaların restorasyonu ile ilgili öneriler, Egemen Aileler rehberi, gece mantraları ve Miles Proctor’un yaklaşık beş yüz yıllık tecrübesini aktardığı kişisel hikayeleri…
Vampirliğe bilimsel ve ayakları yere basan bir yaklaşım! Sonunda! Vampirlik hakkında bugüne kadar hep geçiştirilmiş ya da yüzeysel olarak işlenmiş; ancak gerçek vampirler için çok önemli olmuş noktalar aydınlığa kavuşuyor.

Geceleri sokaklarda neler, nasıl oluyor, artık sır değil. Gece sizinle.

Elliot Allagash - Simon Rich

Seymour Herson, Manhattan’daki özel bir okul olan Glendale Lisesi’nin en silik çocuğudur. Çok çekingendir ve güçsüzdür; lakabı Toparlak ise dillere pelesenk olmuştur. Ama Seymour’un hayatı okula yeni gelen Elliot Allagash ile tanışınca tamamen değişir.

Elliot’ın sınır tanımayan suçları onu dünya çapında birçok okuldan attırmıştır. Ancak elinden geleni yapmasına rağmen Glendale’dan atılmamaktadır; babası okula fazlaca para bağışlamıştır. Sıkkın Elliot yepyeni bir hobi edinir: Seymour’ı okulun en gözde çocuğu haline getirmek.

Seymour ve Elliot, kısa bir süre sonra artık ayrılmaz bir ikili olur ve adım adım Elliot’ın planlarını uygulamaya başlarlar. Elliot’ın kurnaz planları, hırsı ve parası onların önünde teker teker her kapıyı açmaktadır. Bütün bu görkemli olaylar Seymour’un gözlerini kamaştırırken kendisini bir anda çözmesinin imkânsız olduğu bir sorunun içinde bulur.

Kurnazca örülmüş bu eğlenceli kitapta, paranın alabileceği her şeye ve alamayacağı bir iki şeye tanık olacaksınız.
13 yaşında bir çocuğun, parasını ve imkânlarını etkin şekilde kullanıp yetişkinlere yaraşır karmaşıklıkta kurnazca planlar yaparak bir başka çocuğun hayatını nasıl çarpıcı bir şekilde değiştirebileceğini hayretle ve keyifle okuyacak, çevrenize daha dikkatli bakacaksınız.

Melekler Sokağı - Sheila Roberts

“Sheila Roberts’ın zekice kurgulanmış romanı okuyanların kalbini ısıtıyor. Bu sürükleyici romanın gerçekçi karakterleri, kadınların hayatlarının farklı evrelerinde karşılaştıkları zorluklarla yüzleşmemizi sağlıyor.” 

“Heart Lake için yüreğinizi ortaya koyun!” İşte Emma, Sarah ve Jamie’nin başarmaya çalıştıkları bu: Heart Lake sakinlerinin her gün bir kişiye iyilik yapmalarını sağlamak. Ancak işler umdukları gibi gitmiyor! 

Emma, Material Girls Kırkyama Dükkânı’nda bu uğurda bedava battaniye dağıtırken neredeyse iflasın eşiğine geliyor. Sarah’nın Tatlı Şeyler Fırını’nda verdiği ücretsiz hamur işi kursları, en sevdiği biblosunun esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasıyla kâbusa dönüşüyor. Jamie’nin Çikolata Evi’nde ise bir polisin, Jamie’nin kalbinin derinlerine gömdüğü duyguları yeniden alevlendirmesi işleri tatsızlaştırıyor. 

Melekler Sokağı aşk, sevgi ve dostluk üzerine insana kahkahalar attıracak bir roman. Ama özellikle, bir başkasını sevmeden önce kendimizi sevmek üzerine... Üstelik birbirinden leziz tarifler eşliğinde!




2 yorum: