15.08.2011

Okumayı Düşündüklerim

Bu haftaki kitaplar yeni değiller ama ben henüz bu kitapları okumadım ve doğrusu okumak için can atıyorum!


Ozan Beedle'ın Hikayeleri - Harry Potter'ın Büyülü Dünyasından J.K. Rowling


İlk yedi kopyasını Rowling'in el yazısıyla tamamladığı, resimlediği kitabın bu kopyalarından altı tanesi yazar tarafından Harry Potter'ın yolculuğunda kendisine eşlik eden altı kişiye hediye edilmiş. Sonuncunun geliri de Children's High Level Group adlı hayır kurumuna verilmek üzere açık arttırmaya çıkarılmış. Bu kurum çocuk hakları ve zor durumdaki çocukların koşullarının iyileştirilmesi için çalışıyor. Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de YKY tarafından yayımlanacak
Ozan Beedle'ın Hikâyeleri'nden elde edilecek gelir bu kuruma aktarılacak.

Serinin son kitabı olan Harry Potter ve Ölüm Yadigârları'nı okuyanların hatırlayacakları, kitapta büyük önem taşıyan, olayların aydınlanmasında kritik bir rol oynayan bir iç kitap Ozan Beedle'ın Hikâyeleri.

Ozan Beedle'ın Hikâyeleri, beş farklı hikâye içeriyor. Bildiğimiz masal kalıplarından ve klişelerinden uzak, mesajlarını Rowling'in alışıldık esprili üslubuyla veren, yazarın bütün kitapları gibi sadece çocukları hedef almayan bir kitap.

Harry Potter dünyasının en sevilen karakterlerinden biri, Hogwarts'ın efsanevi müdürü Albus Dumbledore'un notlarıyla zenginleşen kitap bir masal kitabı olarak, bu dünyayı hiç tanımayan kişiler tarafından büyük bir zevkle okunabileceği gibi Harry Potter hayranlarına çok tanıdık gelecek karakterler ve hikâyeler içeriyor, akıllarındaki bazı soruların cevaplarını veriyor.

Yazar:J.K. Rowling
Çevirmen:Sevin Okyay
Sayfa Sayısı: 104
Baskı Yılı: 2009
Dili: Türkçe



Tehlikeli Diyardan Öyküler - J.R.R. Tolkien

"Peri Diyarı tehlikeli bir yerdir ve ihtiyatsız ayaklar için pek çok çukur, fazla cüretli olanlar için pek çok zindan barındırır...

...Peri masallarının dünyası engin, derin ve yüksektir, ve birçok şeyle doludur: Orada her tür hayvan ve kuş; kıyısız denizler, sayısız yıldız; kendisi bir büyü olan güzellik, ve her daim mevcut bir tehlike; kılıç kadar keskin coşku ve hüzün vardır. O diyara girmiş bir insan orayı gördüğü için kendini talihli sayabilir, ama Peri Diyarı`nın zenginliği ve tuhaflığı gezginin dilini bağlar, anlatamaz. Ve orada bulunduğu sürece, çok fazla soru sorması tehlikelidir, çünkü kapılar yüzüne kapanabilir ve anahtarlar kaybolabilir..."


Yazar:J.R.R. Tolkien
Sayfa Sayısı: 223
Baskı Yılı: 2008
Dili: Türkçe
Yayınevi: İthaki Yayınları
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

4 yorum:

  1. Harry Potter serisini seven biri olarak bu kitabı kesinlikle okumalıyım, Teşekkürler Renkli Kitap :)

    YanıtlaSil
  2. Evet okuyalım=) Rica ederim;))

    YanıtlaSil
  3. Ozan Beedle'ın Hikayeleri'ni 4-5 ay önce alıp, okumuştum. Harry Potter dünyasına yeniden dönmek çok güzeldi. İnsan, keşke devamı çıksa diyerek üzülüyor. :)

    YanıtlaSil
  4. Eminim ben de okurken aynı duyguyu hissedeceğim=)

    YanıtlaSil