20.07.2011

Yeni Kitaplık, Kitaplarım, Sahaflar... ve ben=)

Geçen gün yeni evimizde yeni kitaplığımıza kitapları yerleştirirken az gibi gözükse de ne çok kitabım olduğunu farkettim. Yeni kitaplık daha evde yaşamaya başlamadan doldu ve ben yeni kitaplar aldığımda onları nereye koyacağımı düşünmeye başladım bile=P Bu düşünceyle kitap koleksiyonu oluşturmanın ne kadar keyifli birşey olduğunun da farkına vardım. Sevdiğim kitapları o raflarda görmek beni o kadar mutlu ediyor ki onlardan vazgeçebileceğimi düşünemiyorum. Böyle söylüyorum çünkü acaba bazı kitapları zamanla sahaflara versem mi diye düşündüm. Mesela hani burada eleştiride bulunurken 4-5-3 yıldız gibi puanlamalar yapıyorum ya işte benm için 4-5 yıldızın altında olanlar sahaflarda yeni okuyucularıyla buluşabilir ve böylece ben de yeni kitaplara daha fazla yer açabilirim=D

Sahaf demişken, ne büyülü mekanlardır sahaflar... İçine bir girdiniz mi her kitabı koklamak, sayfalarını karıştırmak istersiniz, birden fazla kitap almadan da çıkmazsınız. Ben özellikle nadir bulunan kitapları shaflarda bulduğum zaman çok mutlu oluyorum, ya da çok eski basımları. Ama itiraf edeyim güncel kitapların da bazılarını sahaflardan alıyorum çünkü bazı kitaplar gerçekten çok pahalı oluyor ve sahaflarda uygun fiyatlara istediğim kitabı alabiliyorum; özellikle de seri kitapları.

Evet bu kadar sahaf dedikten sonra bir sahaf ziyaret etmemek olmaz. Bakalım belki de Ağustos ayında yeni "Kitap Günlüğü" videomda sizlerle sahaflardan aldığım kitaplarımı paylaşırım. Şimdiden heyecanlandım bile=P O zaman mini bir anketle sonlandıralım yazımızı:





4 yorum:

  1. sahaflar, kitap yazılarını görünce mıknatıs gibi çekti ben post'un :)) çok sevindim senin adına. sanki o anları ben yaşamışım gibi heyecanlandım :))

    Allah yeni evinizde güle güle oturmayı nasip etsin inşallah, sağlıkla, afiyetle...

    YanıtlaSil
  2. Yeni kitaplığını da bize göstereceğini umarım. :) Bu arada sahaflardan kitap alınmaz mı hiç? Uzun zaman aradığın bir kitabı bulmanın zevkini başka ne verebilir ki.

    YanıtlaSil
  3. Yetmiyor canım kitaplık falan insana :) Kitaplığının önü müsaitse 2 koltuk 1 sehpa koy, özellikle kış aylarında sıcak içeceğini alıp o koltuklardan birine oturup kitap keyfi yap, benden önermesi :))

    Sahafların o kokusu yok mu :) Ben güncel kitapları almıyorum sahaftan, online satış siteleriyle aynı fiyata satıyorlar hemen hemen burada, mannaklar :)

    Elden çıkarmak istediğin kitapları okullara dağıtmayı düşünür müsün ?

    Bu arada, evlen artık yahu ! Özledik videolarını :)

    YanıtlaSil
  4. @Sahaf Kedisi: İyi dileklerin için teşekkür ederim, amin, inşallah=)

    @Biblio: Eveeet yeni kitaplığımı paylaşmayı çok istiyorum ^^

    @Ceren: Okullara dağıtmak gerçekten çok iyi bir fikir! Cumartesi evleniyorum, çok az kaldı=)))

    YanıtlaSil