25.04.2011

Okumayı Düşündüklerim


Herkese merhaba!

Birkez daha sizlerle okumayı düşündüğüm kitapları paylaşıyorum ve kitapların tanıtımlarını yapıyorum. Eğer siz daha önce bu kitaplardan herhangi birini okuduysanız yorum yapmadan gitmeyin!=)

Keyifli okumalar!

Neo-Noir Filmleri - Douglas Keesey

Tanıtım Yazısı:

(...) Fargo - 1996 Yönetmen: Joel Coen Senarist: Joel ve Ethan Coen Yapımcı: Ethan Coen Editör: Roderick Jaynes (Joel ve Ethan Coen) Görüntü Yönetmeni: Roger Deakins Oyuncular: Frances McDormand (Marge Gunderson), Willi-am H Macy (Jerry Lundegaard), Steve Buscemi (Cari Showal-ter), Peter Stormare (Gaear Grimsrud), Harve Presnell (Wade Gustafson) Konu Kasvetli, karla kaplı bir Kuzey Dakota ve Minnesota. Araba satıcısı Jerry'nin karısı kaçırılmıştır bu yüzden Jerry'nin kayınpederi Wade, kendisiyle kaçıranlar arasında (Cari ve Gaear) bölüştürmeyi planladığı fidyeyi ödeyecektir. Bir ara, Wade'in kendi birikimini ona otoparka yatırım yapması için vermek istediğini sanan Jerry, kaçıranları durdurmaya çalışır fakat açgözlü kayınpederinin otopark işini kendisi için istediği ortaya çıkar. Suçlular Jerry'nin karısını kaçırırlar, fakat aynı zamanda meraklı bir eyalet polisi ile oradan geçmekte olan iki kişiyi öldürürler. Kasıntı Wade, fidyenin kendisine verilmesinde diretmektedir, onu vuran ve öldürdükten sonra paranın bir kısmını gömen Cari ile çatışmaya girer. Suç ortağına geri dönen Cari, Gaear'ın Jerry'nin rehine karısını çok fazla yüksek sesle ağladığı için kayıtsızca öldürdüğünü öğrenir. Ardından Gaear'ın hem parayı hem de çalıntı arabayı 'bölüşmekte' ısrar etmesiyle birlikte, Cari ve Gaear saçma bir ağız dalaşma girerler. Gaear sonunda Carl'a bir baltayla karşılık verir. Bu beceriksiz suçluların hareketlerine karşılık, polis şefi Marge Gunderson hamileliğinin son dönemlerinde olmasına rağmen kapsamlı bir soruşturma yürütür. (...) Kitabın İçinden Sayfa 63 


Sığınak - Kristi Cook
Tanıtım Yazısı:
Kader Onları Bir Araya Getirdi. Şimdi Onları Farklı Yönlere Savuracak.
Bugünden geçmişe, Amerika'dan İngiltere'ye, psişik güçleri olan genç bir kızdan sevgisi için yüreğini ortaya koyan genç bir vampire...
Bu kitap dünya içinde devinen, kendi varoluşlarının sırlarını çözmeye çalışan, farklılıklarını özgürce sergileyebildikleri bir varoluş mekânında kendi olmaya çalışan gençlerin hikayesini anlatıyor.
Violet psişik güçleriyle, Aidan bilimsel çabalarla kendini tanımaya, anlamaya, iyileştirmeye çalışıyor.
An geliyor ki kader Violet ve Aidan'ı karşı karşıya getiriyor. Ölümün gölgesi sevgiye, sevginin gölgesi ölüme dönüşüyor.
Sığınak farklılıkları kutsayanların, kendini arayanların, sevgiye ve ortaklığa umut bağlayanların kitabı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder