4.02.2011

Okumayı Düşündüklerim






Herkese merhaba!

Bir Cuma günü daha sizlerle okumayı düşündüğüm kitapları paylaşıyorum ve kitapların tanıtımlarını yapıyorum. Eğer siz daha önce bu kitaplardan herhangi birini okuduysanız yorum yapmadan gitmeyin!=)

Keyifli okumalar!

ÇİRKİNLER - Scott WESTERFELD

Tanıtım Yazısı:

Tally 16'sına girmek üzere ve bunun için sabırsızlanıyor. Ehliyet almak için değil güzelleşmek için...

Tally'nin dünyasında 16. yaş gününüzle birlikte, çirkinliğinizden kurtulup muhteşem güzel olduğunuz bir operasyon geçirir ve tek işinizin eğlenmek olduğu, yüksek teknolojiyle donatılmış bir cennete adım atarsınız. Ve Tally'nin sadece birkaç haftası kaldı...

Ama Tally'nin yeni arkadaşı Shay, güzel olmayı isteyip istemediğinden emin değildir. Tehlikeyi göze alıp dışarıdaki dünyada doğal kalmayı tercih ederek kaçar.

Shay'in kaçışıyla Tally, bu güzel dünyanın, hiç de güzel olmayan bir yönüyle tanışır. Otoriteler Tally'ye, düşünebileceği en kötü teklifi sunarlar: Ya arkadaşını bulup onun geri dönmesini sağlayacaktır ya da hiçbir zaman güzelleşemeyecektir. Yaptığı seçim Tally'nin dünyasını tamamen değiştirecektir.

Sürüleyici serinin ilk kitabı... Bunu Güzeller, Özeller ve Ekstralar takip etmektedir.

Kesinlikle okumak istediğim bir seri; Çirkinler ilk kitabı zaten tanıtım yazısında da gördüğünüz üzere bunu serinin diğer kitapları Güzeller, Özeller ve Ekstralar takip ediyor.

VAMPİR AKADEMİSİ - Richelle MEAD

Tanıtım Yazısı:

Sadece Gerçek Bir Dost

Sizi Ölümsüz Düşmanlardan Koruyabilir

Lissa Dragomir, bir Moroi prensesi:

Sihir dünyasıyla arasında kopmaz bir bağ olan ölümlü bir vampir. Vampirlerin en vahşisi ve en tehlikelisi, ölümsüz Strigoi'lerden her daim korunması gerek.

Lissa'nın en yakın arkadaşı Rose Hathaway'in damarlarında akan insan ve vampir kanının güçlü karışımı onu bir Dhampir yapıyor. Ve Rose kendini, arkadaşı Lissa'yı -genç kızı içlerinden biri yapmayı kafaya koymuş Strigoi'lerden koruduğu tehlikeli bir hayata adamış.

Rose ve Lissa, iki yıl süren kaçak özgürlüklerinin ardından yakalanıyor ve Montana ormanlarının derinliklerine gizlenmiş Aziz Vladimir Akademi'sine sürükleniyor. Rose, Dhampir eğitimine devam edecek. Lissa da zaten elit Moroi toplumunun Kraliçe'si... Ve iki kız, Akademi'de yine birçok kalp kıracak.

Lissa ve Rose'un Aziz Vladimir'den kaçmasına sebep olan korkuydu. Evet, çünkü Akademi'nin demir kapıları ardındaki hayat, akıl almayacak kadar tehlikeli. Moroi'ler iğrenç ayinler düzenliyor ve onların bu gizli kapaklı doğası ve gece aşkı, sosyal karmaşalarla dolu enigmatik bir dünya yaratıyor.

Rose ve Lissa, bu tehlikeli ortamda kendi yönlerini bulmak, yasak aşkın cazibesine karşı koymak ve Strigoi'lerin Lissa'yı sonsuza dek kendilerinden birine dönüştürmesine fırsat vermemek için sürekli savunmada kalmak zorunda!

Vampir Akademisi de uzun süredir okumayı düşündüğüm bir seri. Serinin 6. kitabı çok yakında Artemis Yayınları'ndan çıkacak. 

Peki sizler bu bahsettiğim kitapları ya da serileri okudunuz mu? Ne düşünüyorsunuz bu kitaplar hakkında?


4 yorum:

  1. Çirkinler'i ve serisini okudum. Gerçekten çok güzel. Bilim kurgunun bana zevkli geleceğini hiç düşünmezdim :) Tavsiye eder miyim? Elbette! :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bilim-kurgu'ya bayılıyorum, o zaman mutlaka okumalıyım=)

    YanıtlaSil
  3. Vampir Akademisi serisi ''hayatımın 10 kitabı'' arasındadır ^^

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok merak ettiğim bir seri Vampir Akademisi, elimdeki kitaplar bitsin mutlaka edineceğim seriyi;)

    YanıtlaSil