5.01.2011

Okumayı Düşündüklerim



Herkese merhaba!

Bundan sonra Çarşamba günleri "Okumayı Düşündüklerim"de sizlerle okumayı düşündüğüm kitapları paylaşacağım ve kitapların tanıtımlarını yapacağım. Eğer siz daha önce bu kitaplardan herhangi birini okuduysanız yorum yapmadan gitmeyin!=)

Keyifli okumalar!


Carrie Günlükleri - Candace Bushnell

Tanıtım Yazısı: 
CARRIE GÜNLÜKLERİ acayip, hatta tuhaf, sıradışı, ancak bir o kadar da sıradan bir ‘zehir gibi kadının’, o kadının, Carrie Bradshaw’un, sadece bir Carrie olduğu günleri anlatıyor.
Bayılacaksınız!

Sex and the City’den uzun zaman önceydi... Ve Carrie henüz, daha fazlasını istediğini bilen bir küçük kasaba kızıydı. Ama tabii ikon olacak kız çantasından belli olurmuş derler ya, Carrie de daha o zamandan gelecek vaat ediyordu. Kolejdeki son yılında atlatması gereken onca saçmasapan badireye rağmen Carrie aşmış bir kızdı. Hiçbir zaman bozuşmadığı sıkı bir arkadaş grubu vardı. Ancak bir gün ortaya o yakışıklı çıktı. Sebastian Kydd. Dost kızlar aşk yüzünden birbirine girmekte gecikmeyecekti.

Aşk mı, arkadaşlık mı kazanacak acaba? Carrie Günlükleri sıradan bir genç kızın sivri dilli bir yazara dönüşmesini unutulmayacak bir hikaye ile anlatıyor. Carrie’nin ailesiyle tanışacak, ilkgençlik döneminin Carrie Bradshaw efsanesine neler kattığını hayranlıkla okuyacağız. Cüretkar ve sağlam! Kırılgan ve aşık! Yalnız ve biricik... Carrie’yi, yeni bir hayata başlayacağı, o çok sevdiği New York’a sürükleyenin ne olduğunu öğrenmeye hazır mısınız?...Devamı Haziran 2011’de...
Doğrusunu isterseniz uzun süredir raflarda gördüğüm bir kitap aynı zamanda bir Sex and The City takipçisi olarak okumayı da çok istiyorum. Carrie karakterini dizide çok beğenirim; içten, doğal ayrıca yazar olması da ayrı bir hoşuma gidiyor, kızlardan en çok onu seviyorum=) Yakın zamanda bu kitabı elime alma konusundaki isteğim aynı zamanda Sex and The City'den öncesi olarak vurgulanmasıyla artmış bulunmakta. Kitabın ışıl ışıl kalın kapağı da ayrı bir ilgi çekici;)

Chanel: Rüya Gibi Bir Hayat - Alfonso Signorini

Tanıtım Yazısı:

“Bir kadının en çıplak hali, en iyi giyindiği halidir.”
MODANIN TANRIÇASI COCO CHANEL’İN HAYATI…
Chanel’in doğumundan başlayıp, annesinin ölümüne, rahibelerin gözetimindeki sıkıcı yetimhane yıllarından ağır şartlarda terzilik yaptığı günlere;  zengin bir teğmene aşık olup Fransız sosyetesine girmesinden kendi sade tasarımlarıyla inanılmayacak bir servetin sahibi oluşuna; sporcu  Boy Capel, Rus besteci Stravinsky ve Westminster Dükü ile yaşadığı derin aşklardan yazar Cocteau ve ressam Picasso gibi kişilerle kurduğu dostluklara dek rüya gibi bir hayat…

Moda algımızı tamamıyla değiştiren Coco Chanel’in hayatındaki bütün sırlar biyografik romanın usta yazarı Signorini’nin kaleminden inanılmaz bir masala dönüşüyor.

Coco Chanel 2009 yılında moda tasarımcısı oluşunun 100. yılı dolayısıyla pek çok filmle kutlanmış,  Coco Chanel & Igor Stravinsky ve Coco Avant Chanel Türkiye’de de büyük bir izleyici kitlesine ulaşmıştı.
 Kitap çıktığından beri okumayı düşünüyorum, aslında filmini de izlemek istiyordum ama fırsat olmadı, iyiki de olmamış çünkü önce kitabı okumayı tercih ederim. Modayla ilgilenmeyi seviyorum, moda ile ilgili konuları, tarihi, ikonları...vb. takip etmeyi de. Chanel'in hayatı da epey ilgi çekici duruyor, güçlü ve azimli bir kadının hikayesi, tam benlik=)

(Resim Link: http://weheartit.com/entry/5988769)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder