9.01.2024

Scavengers Reign: Tuhaf, Korkunç, Büyüleyici ve Eşsiz Bir Bilim Kurgu Animasyonu







Scavengers Reign eşsiz ve zengin tür çeşitliliğine sahip bir gezegende yaşam mücadelesi veren bir grup insanın hikayesini anlatıyor. Oldukça sert sahneleriyle biraz korku/psikolojik gerilim elementleri de var ama daha çok felsefi yönü ve yaratıcılığı dikkat çekici; birçok kişi gibi benim de Moebius yaratıcılığına benzerliliği ve çok sevdiğim Rene Laloux ve Satoshi Kon animasyonları tarzında oluşuyla dikkatimi çekti. 


Sezon başından sonuna kadar yaratım sürecinde inanılmaz bir emek var; hikaye, karakterler, gezegendeki o eşsiz çeşitliliği yansıtan animasyon hepsi birlikte insanın hayal gücünün ne kadar sınırsız olduğunu gösteriyor bize. Her şeyi kontrol edebileceğine, hükmedenin kendisi olacağına inanan insanoğlunun bunun tam zıttı olan bir evrende kontrolden çok adapte olmanın en önemlisi olduğunu bir robot karakter sayesinde öğrenirken, yaşam mücadelesinde birlikteliğin insanoğlu için taşıdığı önem ve zorluklar karşısındaki mücadelesi ile gezegende hiç beklenmeyen anlarda karşımıza çıkan zorluklar hem tanıdık hem de şaşırtıcı olmayı başarıyor.


Dizinin sonunda Ursula’nın defterinde sayfaları çevirirken yaşadıklarını ve sonlara doğru boş sayfaları görmemiz sembolik olarak  maceranın bize devam edeceğini söylerken, Kris’in karşılaştığı kişiler(?) ve diziye dini ikonografinin girmesi nefis bir andı artık mutlaka devam etmesi gereken bir hikaye olduğunu biliyoruz. Bu noktada dizinin yapımcıları anlatacak daha çok fazla hikayeleri olduğunu söyledikleri için de çok heyecanlıyım.

Bana göre son yıllarda yapılmış en başarılı bilim kurgu animasyonu Scavengers Reign. Umuyorum ki devam edecek ve bu eşsiz evrenin bir parçası olmaya devam edeceğiz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder