8.06.2016

Online Moleskine Store'dan ilk Alışverişim


Merhaba,

Bu epeydir bekleyen bir yazı aslında, bir türlü paylaşmaya fırsat bulamadım. Geçtiğimiz aylarda Moleskine Online Store'dan alışveriş yapma fırsatı buldum. Moleskine'den arada free shipping mailleri alıyordum ve bir değerlendireyim istedim. Ne zamandır gözüm olan farklı bir seriden 2 set defter aldım.


Bu setlerin özelliği çeşitli illüstratörlerin çizimleriyle renklendirilmiş kapaklara sahip olmaları. Her biri farklı bir illüstratör tarafından tasarlanmış. Ben fotoğrafta gördüğünüz 2 seti seçtim. Biri kareli, bir diğeri de çizgili olsun istedim.


Alırken sanırım boyutuna dikkat etmemişim, paket elime ulaşınca hem büyük hem de ağır gelince şaşırdım. Tam olarak anlaşılsın diye bir kurşun kalem koydum yanlarına, böyle harita metod defteri gibi kocamanlar =D Açıkçası çok sevindim, çok da beğendim bu açıdan.



Özellikle bu tasarımı çok beğendim. Bu arada normal Moleskine defterlerden farklı olarak bunlar bildiğimiz karton kapak. 


İç kapakta hem illüstratör hakkında, hem cover art koleksiyonu hakkında bilgi ediniyorsunuz ve yine bana sürpriz olan bir bilgi daha mevcut. Bu defterler ile aynı zamanda kar amacı gütmeyen bir yardım kuruluşuna ki bu da sanatçı tarafından seçilmiş, yardımda bulunmuş oluyorsunuz. Bu defterlerin fiyatları oldukça uygundu ve bu açıdan da minicik bir yardım bile olsa bunu yapmış olmak mutlu etti beni =)





Her bir sette 2 defter var, farklı kapaklara sahip renk açısından.


Gördüğünüz gibi 2. defter setim de çizgili.

Normalde çok kısa bir sürede gönderim yapıyorlar ama benim aldığım dönem bir tatile denk gelmişti, arada hatırlatmam gerekti ki hatırlattıktan sonra paket hemen elime geçti. Çok büyük bir alışveriş yapmazsam free shipping dönemlerinde kesinlikle alışveriş yapmayı tercih edebilirim, gayet memnun kaldım.

Moleskine defterlerin hikayesini, kalitesini seviyorum. Genellikle arşivlik olabilecek nitelikte değerlendirmeye çalışıyorum, tam böyle yıllarca saklayabileceğim defterler.

Benzer nitelikte belki aynı kalitede olmasalarda çok uygun fiyatlara Türkiye'de satın alabileceğiniz defterler mevcut. Keskin Color Pronot ve Soft Cover lastikli defterler ve Umur Mynote Case lastikli defterler favorim olsa da 2 markanın defterlerini de şu an bulmak çok zor. İnternette bulamadığım gibi büyük kırtasiyelerde de pek denk gelmiyorum, belki yaz dönemi olduğu için yeni sezonu bekliyorlar ama 2 markanın da bu defterleri gayet hoş.

Sevgiler.


7 yorum:

  1. Harika bir alışveriş olmuş, güle güle kullanın.
    aklım da çelinmedi değil hani:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel kapaklar :)
    Güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  3. Tasarımcıların notları çok tatlı bir hava katmış defterleri çok beğendim. :)

    YanıtlaSil
  4. Defterlere bayildim, gule gule kullanin.
    Moleskine'lerin fiyati bana biraz pahali geliyor, ancak senede 1 tane alip ajanda olarak kullanabilirim. Son 2 senedir Keskin Color'in defterleriyle idare ediyorum. Dediginiz gibi guzel o da. 2016 cep boy haftalik ajanda konusunda Moleskine'e onemli bir rakip bence Keskin.

    YanıtlaSil
  5. Güle güle kullanın, tasarımlar çok hoş gerçekten. Hikayelerinin olması ve özel mesajlar içermesi de ayrı bir hava katmış. Ben de bir göz gezdireceğim moleskine store adresine. Yeni bir yer keşfetmiş oldum sayenizde. :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba defterlerinizi çok beğendim güle güle kullanın. Geçenlerde banada free shipping maili geldi ancak alışveriş yapmaya çalıştığımda kargo ücreti de ekliyor. Siz free shippingi etkinleştirmek için ne yaptınız acaba

    YanıtlaSil