22.03.2015

13. Tüyap Bursa Kitap Fuarı

Bu sene 13. Tüyap Bursa Kitap Fuarı 14-22 Mart 2015 tarihlerinde gerçekleşti yani bugün son gün =) Ben fuara bu kez ilk gün gittim yani 14 Mart Cumartesi günü. Yılın en sevdiğim ve her sene heyecanla beklediğim bu haftası benim için çok önemli; daha Şubat'ta günleri saymaya başlamıştım bile =)) O nedenle ne olur ne olmaz diyerek daha ilk günden gitmek istedim. Ne yazık ki iş dolayısıyla hafta içi gidebilmem mümkün değildi; eğer elimden gelse hergün bile gitmek isterdim; çünkü hem o ortamda bulunmak hem de panellere katılmak oldukça keyifli olurdu.

Cumartesi günü hem tatil hem de ilk gün olması dolayısıyla oldukça kalabalıktı. Arkadaşımla epey uzun bir süre orada kaldık ve bir de panele katıldık ama ciddi kalabalık vardı ve günün sonunda çok yorulmuştuk. O gün uzun süre kalmamıza rağmen fazla kitap almamıştım; bunun nedeni liste yapmadan gitmiş olmam, çok uzun süre ne alacağımı düşünmem ve beklemediğim yerlerden hiç beklemediğim kitapların çıkmasıyla kafamın karışmasıydı =) Benim bu sene kendime göre hatam liste yapmamak oldu. Liste yapmadan gidip keyifle herşeyi kurcalayayım istedim ama bu seferde çok vakit kaybedip aşırı yoruldum. O nedenle seneye not düştüm en azından çok almak istediklerimi önceden not alacağım =)

Sonrasında bir gün de iş çıkışı eşimle beraber kısa süreliğine gittik ama o kısa süre çok daha verimli oldu. Bu sefer kafamda alacaklarım vardı ya da en azından hangi yayınevlerine bakacağımı netleştirmiştim. Üstelik akşam üzeri önceki gibi bir kalabalık yoktu ve daha iyi bir havalandırma sistemi vardı - bir öncekinde bir süre sonra sıcaktan bunalmıştık. Kısacası 2 kez gidebildiğim, güzel kitaplar aldığım ve çok keyifli saatler geçirdiğim başarılı bir organizasyondu.

Şimdi gelelim herkesin bana Instagram'da da sorduğu en merak edilen kısımlara. Öncelikle ben uzun süredir bu anı beklediğim için çok nadir kitap alıyordum ve bu fuardan epey bir kitap almayı çok önceden planlamıştım - o nedenle aldığım müktar size garip gelmesin =) Sonrasında ben internetten alışveriş yapmayı pek sevmiyorum en son yakın zamanda artık dayanamayarak ve gerçekten avantajlı olduğu için 2 kitap almıştım hatırlarsınız o nedenle internet - fuar kıyaslaması yapamam. Bana göre; kitapçıya gidip kitabı internetten uygun fiyata almak gibi bir deneyim oluyor fuar =) Fiyatlar kitapçılarda sık sık göremediğim derecede uygundu; ben aldığım fiyatlardan memnun kaldım diyebilirim.

Son olarak yayınevleri çalışanları yardımsever ve güleryüzlüydü bu açıdan çok memnun kaldım. Özellikle benim alışveriş yaptıklarım öyleydi diyebilirim ;) Yalnız kitap ayracı vb. açıdan cömert davranan ve poşetlerini şahane bulduğum tek yayınevi Pegasus Yayınları'ydı =) Bu minik detaylar insanların hoşuna gidiyor ;)

Gelelim fotoğraflara ve aldıklarıma ;)

Fotoğraflarda “Güneş Karabuda’nın Objektifinden Yaşar Kemal Fotoğrafları” sergisi ve “Haldun Taner 100 Yaşında” sergisi görülüyor bir de “Yüzyıl Öncesinde Dünya Medyasında Çanakkale Savaşları Sergisi” vardı ancak fotoğraflamayı unutmuşum. Sergiler hem anlamlı hem de çok başarılıydı. Bir de gezdiğim standlardan kareler var ;)


Fuara Cumaresi günü gitme nedenlerimden biri daha ;) “Bilinçaltı ile Yeraltının Buluştuğu Yer: Fantastiğin Patikaları” paneli =) Göktuğ Canbaba, Yankı Enki, Altay Öktem, Hakan Bıçakçı, Doğu Yücel.

Ben kitapçı ya da yayınevi poşetlerini çok seviyorum ve onları atmaya kıyamıyorum =D


İlk gidişimde gördüğünüz üzere 4 kitap ve fuarın benim için vazgeçilmez ıvır zıvırlarından aldım =D Genel olarak young-adult yani genç-yetişkin türünde kitaplara baktım. İyi Kitap'ın 2 sayısına rastlamak benim için çok güzel bir sürpriz oldu. Fuarın yıldızı Küçük Prens'ti; resmen birçok yayınevi basmış ama benimki küçük bir not defteri =) Şule Yayınları'ndan ve yalnızca 1TL'ydi ;)) 1TL demişken Faik'i tanıyor musunuz =)) Bu seferki Uykusuz kupam Faik =))


Redhouse Kidz yayınlarına da bayılıyorum; çok güzel kırtasiye ürünleri var. Geçen sene de almıştım bu defterlerden bu sene farklı çeşidini kalemkutusuyla beraber aldım;) Sağlıklı ve çevre dostu bu ürünleri çocuklar için çok güzel ;) 


Son olarak ikinci alışverişim =) Tek tek bu kitapları neden aldığımı daha doğrusu neden tercih ettiğimi yazmıyorum çünkü zaman zaman okudukça daha detaylı yer vereceğim her birine blogumda. Bugünkü fuar detayları ve alışverişi yazısı olsun ;)

Kısacası benim için çok güzel geçen bir fuar oldu 13. Tüyap Bursa Kitap Fuarı ve daha şimdiden özleyeceğimi, bir sonrakini sabırsızlıkla bekleyeceğimi düşünüyorum =) Aldıklarımdan da çok memnunum, umarım keyifle okurum hepsini.

Eğer gittiyseniz siz de deneyimlerinizi yorum olarak bırakırsanız çok mutlu olurum =)

Sevgiler.


12 yorum:

  1. Çok güzel kitaplar almışsınız, öncelikle keyifli okumalar diyeyim. :) İstanbul Kitap Fuarı o kadar kalabalikti ki panellere falan giremeden alacagimizi alip cikmistik arkadasimla ama seneye mutlaka ben de katilmak istiyorum. *.* Bu sene Metis Yayınları'nin verdigi ayraclari cok tatli bulmustum, Pegasus'unkiler de guzeldi tabii. :) Küçük Prensli defter çok güzelmiş, tekrardan iyi okumalar. =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim =) Ben de panellerin daha fazlasına katılmak isterdim, keşke tatil dönemlerinde yazın falan olsa kitap fuarları doya doya birkaç gün gezsek =)) Ama tabii o zaman da çılgın kalabalıklar olur =) Size de iyi okumalar =)

      Sil
  2. Çok güzel kitaplar almışsınız, iyi okumalar. :)

    YanıtlaSil
  3. Özellikle Cinder ve İlk Aşk yorumunuzu çok merak ediyorum :) Küçük Prensli deftere bayıldım :) Keyifli okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler! İlk Aşk'ı John Green'i çok merak ettiğim ve konusu diğer kitaplarından daha çekici geldiği için aldım, bakalım sevecek miyim ;) Cinder'i ise takip ettiğim ve çok sevdiğim bazı booktuberlar çok övüyor o nedenle okumak için sabırsızlanıyorum ;)

      Sil
  4. Çok keyifli geçmiş bu belli =)) keşke Ankara kitap fuarı da böyle canlı olsa iki senedir hep sönük =(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bol bol kitap görmek bile yetiyor aslında ;)

      Sil
  5. Redhouse Kidz ürünlerine ve Küçük Prens not defterine bayıldımm!

    YanıtlaSil
  6. Hepsi harika, keyifle oku, güzel günlerde kullan.

    YanıtlaSil