17.10.2013

Ve Köpek Düşleri Biter...


Az evvel bitirdim Markus Zusak'ın Köpek Düşleri'ni. Eğer kitap hakkında yazılan tanıtım bilgisini okursanız gerçekten açıklayıcı bir tanıtımla karşılaşırsınız. Zusak'ın okuduğum ilk kitabı oldu Köpek Düşleri; tam bir ergen gencin duygu, düşünce ve hareketlerini yansıtıyor kitap. Gençlik ya da gençlere dair bir şeyler okumak isterseniz ilginizi çekebilir.

Geçenlerde bir yerde Neil Gaiman'ın kitapların da bir cinsiyeti olduğunu belirttiği bir yazı okumuştum. Eğer bu kitabın bir cinsiyeti varsa, o kesinlikle (ergen bir) erkek (çocuğu). Zusak'ın anlatım dili hoşuma gitti. Kitap basit bir anlatımdan ziyade edebî yönünü vurgularcasına imge ve detaylandırmalarla zenginleştirilmiş, bu nedenle keyifle okudum diyebilirim. Yalnız kitabı alırken tek bilmediğim şey bunun bir serinin ilk kitabı olmasıydı, devam etmezseniz yeterli bir sonla da bitiyor aslında ve ben keşke öyle kalsaymış; kısa ve öz dedim. Ama sırf meraktan--eğer çevrilirse devam kitaplarını da okuyabilirim. Yine de kitap başlı başına vermek istediği mesajı veriyor zaten.

Altını çizdiğim çok yer oldu ve bu genellikle kız veya erkek fark etmez hatta ergen bile olmasına gerek yok herkesin yaşadığı içten, samimi ve  sorgulayıcı duygularla ilgiliydi. Bunları net bir şekilde görebilmek ve güzel bir anlatımla okumak keyifliydi.

Tatilin geri kalanında elimde yarım kalanlara mı devam edeceğim, yoksa yeni bir kitap mı seçeceğim bakalım göreceğiz;)


3 yorum:

  1. Kitabın yarısındayım . Markus Zusak 'ın okuduğum üçüncü kitabı. Hiç kimse sıradan değildir ve kitap hırsızını okursan daha çok beğeneceğini düşünüyorum. Özellikle herkes kitap hırsızına bayılmış durumda =)

    YanıtlaSil
  2. Benımde elımde yarım kalan bır kıtabım var yarıda bıraktıgımda gerı donemıyorum yahuu :) sevgıler..

    YanıtlaSil
  3. Kahve fincanina bayıldım nereden aldın acaba?

    YanıtlaSil