18.03.2013

GFC Gider, BlogLovin Gelir...


Blog yazmanın belki de en zevkli, en eğlenceli ve mutlu eden yanı hiç tanımadığınız birilerinin sizi takip ediyor olduğunu bilmek ve görmek. Bu küçücük kutu blogumun sağ tarafında yer alıyor ve yavaş yavaş bu sayının çoğaldığını görmek beni hep mutlu etmiştir. Google Friend Connect (GFC) aslında tek seçenek değil bu konuda ama sonuçta blogger'da yazıyorum ve blogger'ın bir parçası olan GFC'yi kullanmak kullanışlı oldu benim için. Hem beni takip edenleri görmek hem de benim de takip ettiğim kişileri bu listeye eklemek kolaylıktı benim için. Bir kaç gündür de malumunuz bloglarda GFC'nin kalkacağı haberleri dolaşmaya başladı, bunun üzerine birçok kişi BlogLovin'i tavsiye etti; ben de bunun üzerine BlogLovin'e üye oldum ve takip ettiğim siteleri oraya aktardım.


Bu "Follow this blog" butonunu da blogumun sağ tarafına koydum ki beni takip etmek isteyenler de buradan takip edebilsin. 

BlogLovin'i çok incelemiş değilim açıkçası, çünkü ben hala Google Reader'dan takip ettiğim sitelere bakıyorum ama kurcaladıkça daha iyi öğreneceğiz bakalım, şimdilik işe yarar gözüküyor. Eğer sizde Google Reader'ı kullanıyorsanız, takip ettiğiniz siteleri yedeklemeyi unutmayın;) Şimdilik Temmuz'a kadar vakit var;)

10 yorum:

  1. Ben bir tek reader kalkıyor sanıyordum gfc de mi kalkıyormuş?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ikisi birbiriyle bağlantılı diye öyle düşündüm ama çok da araştırmadım; bir bakalım neler olacak.

      Sil
  2. İnanmıyorum ya çok iğrenç olacakmış gibi geliyor. Ne alaka ne farklılığı var anlamadım doğrusu gayet iyiydi böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merakla bekliyorum, bakalım nasıl olacak.

      Sil
  3. Bence kaldırmaları zor. Öyle bile olsa Temmuzu daha ileriye çekerler. Bu arada takipçiniz oldum ben de bloglarıma beklerim.

    YanıtlaSil
  4. evet herkeste şimdi bloglovin var bende merak ediyorum nasıl birşey diye ama hala anlamadım... banda da beklerim http://sagnakyagmur.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. Merhaba , Bloglovine üye oldum ancak kendi blogumu bulamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz ?
    grilady.blogspot.com

    YanıtlaSil