22.12.2012

Canım Babaannem ve Şiirleri



Benim dünyalar güzeli, birtanecik babaannem var, hayatını çocuklarına, torunlarına adamış, etrafa daima sevgi ve mutluluk yayan. Onu o kadar seviyorum ki... mutlu, sağlıklı upuzuuunnn bir ömrü olsun, hep bizlerin yanında olsun diliyorum.

Benim canım babaannem çok yeteneklidir, elinden pek çok iş gelir ama öyle bir yeteneği var ki işte tam da bu blogda bahsetmemek olmazdı. Babaanneciğimin yıllardır yazdığı şiirleri, kendi şiir defterleri var. Bu şiirleri kimi zaman güzel sesiyle bizlere şarkı olarak da seslendirir; kimi zaman güldürür, kimi zaman hüzünlendirir... Hayatını, eşini, çoçuklarını, torunlarını, toplumsal sorunları ve daha birçok konuyu şiirlerinde dile getirmiştir. Onları okumak ya da ondan dinlemek büyük keyif veriyor bizlere.

Sevgili kuzenim ve eşi babaanneme geçenlerde bir kargo göndermişler, babaannem de kargoyu bana geldi zannetmiş; bu arada ikimizin de ismi Güngör=) Herhalde Güngör'e kitap gelmiştir demiş, ama kuzenim o kitapların ona ait olduğunu söyleyince babaannem açmış paketi ve gözyaşlarına boğulmuş. Kuzenim ve eşi babaannemin bazı şiirlerini güzel birkaç fotoğrafını da kullanarak kitap haline getirmişler. Kitabın satışı yapılmıyor, böyle aile arasında okuyacağımız, hepimizin elinde olacak kadar basılmış hatıralar. Bu başta babaannem olmak üzere hepimizi o kadar mutlu etti ki! Ben de burada sizlerle de paylaşayım istedim bu güzel kitapları.

Ne kadar güzel değil mi? Babaanneciğimi mutlu görmek bizleri de çok mutlu ediyor, o hep mutlu olsun!

Bu kadar bahsettikten sonra kitaptan güzel bir şiirle sonlandırayım yazımı;) 


Not: Bir de kuzenim zamanında şöyle bir blog ( http://gungorgercek.blogspot.com/) yapmıştı babaanneme, oradan da bazı şiirlerini okuyabilirsiniz;)




9 yorum:

  1. Fikirlerine sağlık :) Ne güzel bir jest olmuştur babaannene!Paha biçilemez bir aile mirası işte... Kim bilir belki başka oyucularla da paylaşırsınız bu güzel şiirleri?

    YanıtlaSil
  2. @clementine Kesinlikle;) Aslında kuzenim bir de blog yapmıştı babaannemin şiirleri için onu da yazımın sonuna ekledim;)

    YanıtlaSil
  3. Canım,ne güzel bir hediye ! Kim bilir babannen ne mutlu olmuştur.Şiir de gerçekten çok güzel :)Babaannene sevgi ve saygılarımı iletirsen çok mutlu oluruum :)

    YanıtlaSil
  4. ne kadar güzel bi fikir..babaanneniz kadar bende okurken sevindim:)

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir süpriz olmuş ben bile bu kadar sevindiysem sizinkini düşünemiyorum. Okudum şiirleri şiirler de gayet akıcı ve çok güzeller. Keşke bi de yayınlansa o kitap ne güzel olur :D
    Babaannenize sevgiler... ♥

    YanıtlaSil
  6. Çok harika bir hediye, Allah uzun ,sağlıklı ömür versin babaannenize, çok isterdim o kitabı okumayı,benim yerime de öper misiniz babaanneyi:)

    YanıtlaSil
  7. Babaannenize sevdikleriyle sağlıklı bir ömür diliyorum.
    Çok güzel bir sürpriz olmuş.

    YanıtlaSil