6.05.2012

Okumayı Düşündüklerim

Okumayı Düşündüklerim de bu hafta Rick Riordan kitapları var, okumayı gerçekten çok istiyorum!

Percy Jackson & Olimposlular - Rick Riordan


Percy Jackson ve Olimposlular, Rick Riordan tarafından yaratılmış, 17 ödüllü kitap dizisidir. Türkiye'de serinin tüm kitapları Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayınlanmıştır. Yunan mitolojisiyle ilgili pekçok kitabın aksine, Percy Jackson ve Olimposlular serisinde mitoloji ve tanrılara farklı bir açıdan bakabilirsiniz. Zeus, çin yemeğinden hoşlanıyor olabilir. Hatta basit bir restorantta bile Zeus'la karşılaşabilirsiniz. Serinin ilk kitabı Şimşek Hırsızı, 12 yaşındaki Percy Jackson'ın, Zeus'un kayıp şimşeğini çalmakla suçlanmasıyla başlıyor. Percy, sorunlu bir çocuk. Dikkat eksikliği, disleksi ve DEHB gibi hastalıkları var. Percy, kayıp şimşeği bulup suçsuz olduğunu kanıtlamak zorunda, yoksa bu tanrılar arasında dünyayı yok edebilecek, büyük bir savaşa neden olacak! Serinin diğer kitaplarında ise Percy ile acımasız Titan Lordu Kronos arasında, gittikçe büyüyen savaş konu alınıyor. 

(alıntı: vikipedi)

6 yorum:

  1. kapaklarını beğendim.

    YanıtlaSil
  2. Ben ilk kitabı okudum filmi kadar güzel :)

    YanıtlaSil
  3. ben seriyi bitirdim, tavsiye ederim. Doğan Egmont tarafından yayınlandığı için biraz daha çocuklara ve gençlere yönelik bir seri olduğunu anlayabiliriz ama bir solukta bitiyor, güzel yani. Hele de yunan mitolojisi seviyorsan :)

    YanıtlaSil
  4. Yunan Mitolojisi'ne bayılıyorum, o yüzden daha bir ilgimi çekiyor. Ben zaten gençlik ve çocuk kitaplarına ve fantastik eserlere bayıldığımdan bu türde olması da çok iyi;)

    YanıtlaSil
  5. Bende okumak istiyorum...

    YanıtlaSil