1.02.2012

Boş Yatak - David Ellis




Orijinal ismi: The Hidden Man
Yazar: David Ellis
Çeviren: Bilge Nihal Zileli Alkım
Yayınevi: Derin Kitap
Tür: Gerilim, gizem, suç, polisiye
Sayfa sayısı: 407

Tanıtım Yazısı: Sammy ve Jason çocukluk arkadaşıdır. Sammy’nin üç yaşındaki kız kardeşi bir gece yatağından kaçırılır. Hayat yıllar sonra iki arkadaşı bir araya getirir. Avukat Jason’ın bir zamanlar, “en iyi arkadaşım” dediği Sammy bir yanda, diğer yanda gerçek erkek kardeşi Pete’in başı beladadır. Geçmişte her ikisine karşı da sorumsuz davranan Jason’a olanları değil de olacakları değiştirebileceği ikinci bir şans verilmiştir. Pete’i kurtarmak için Sammy’den vaz mi geçecektir ya da Sammy’yi kurtarmak için Pete’den?

Kapak Tasarımı: Kitabın arkasını okuduktan sonra dikkatimi çeken şey hikaye ile uyumlu kitap kapağıydı. En önemlisi de kapaktaki kızın yüzünün gözükmemesi, bu da "kayıp" temasıyla bağlantılı olarak çok güzel tasarlanmış.

Yorumum: Ölü Kızın Dansı'nı okurken bir süre elim kitaba gitmemişti ben de arada bir değişiklik yapayım diyerek kitabın bitmesini beklemeden çok merak ettiğim Boş Yatak'ı elime aldım ve kısa bir sürede bitirdim. Tanıtım yazısını okur okumaz bu kitabı okuma isteği uyanmıştı içimde ve kitabı okumaya başlayınca da gördüm ki iyi bir tercih yapmışım bu kitabı elime almakla. 

David Ellis'in yazı dili akıcı ve kurguladığı hikaye çok sürükleyici. Jason Kolarich'in başına gelenler ve sonrasında gizemli yabancının gelişi ve Sammy Cutler'la ilgili olayların başlangıcı ile elimden düşüremedim kitabı. Sonrasında Jason'ın başka bir arkadaşının da hikayeye dahil olması hikayeyi daha da ilginçleştirdi. En hoşuma giden şey ise hikayenin sonu oldu, o da şu açıdan önemliydi; hikaye ilerlerken ve gelişirken sonucun ne olacağını kesinlikle önceden tahmin edemedim ve sonucun bağlanışı bu açıdan çok hoşuma gitti.

Bu kitabı okuduktan sonra ise şunu rahatlıkla söyleyebilirim; bundan sonra daha fazla David Ellis kitabı okumak istiyorum. İşte ben de bu isteği, yani bir yazarın daha fazla kitabını okuma isteğini uyandıran kitapları çok seviyorum. Boş Yatak'da da böyle oldu ve bu beni çok mutlu etti.

Puanlama: 


 

3 yorum:

  1. Çok merak ettim şimdi bak, bu aralar bu tarz bişiler istiyordum :)

    YanıtlaSil
  2. valla bende merak ettım yenı kıtap arayısı ıcındeydım cok ıyı oldu

    YanıtlaSil
  3. @Modafobik ve @Grace umarım beğenirsiniz siz de=)

    YanıtlaSil