1.01.2012

2012 Planlarım!


Tabii ki kitaplarla ilgili planlardan bahsediyoruz=)) Aslında yazacak çok şeyim var ama belli başlı planlarımdan bahsetmek istiyorum sizlere.

  • Öncelikle 2011'de hedeflediğim kitap okuma sayısına ne yazık ki ulaşamadım hatta yanına bile yaklaşamadım. Bu benim için o kadar üzücü ki birçok blogger 2011'de okuduğu kitapları listelerken ben liste yapmaya utandım=( 2012 için sayı olarak net bir hedefim yok; gerçi goodreads'te bir sayı hedefleyerek challenge oluşturacağım o ayrı, ama şöyle bir hedefim var; okuyabildiğim kadar sık kitap okuyup en azından haftada 3 belki de 4 kitap bitirmek. Fazla mı? Bence değil çünkü bazı kitaplar o kadar kolay okunuyor ki birgün de bile bitmesi muhtemel ve birçok kişi bunu yapabiliyor, ben niye yapamayayım? Tabii illa ki daha uzun sürede okunacak kitaplar da olacaktır ama dengeyi sağlamaya çalışacağım.

  • Defalarca söylemişimdir ben İngilizce öğretmeniyim ve özel bir dil okulunda çalışıyorum, sabah ve akşam derslerim var, bazen gerçekten çok yorucu olabiliyor, gece 11'de evde oluyorum. İşte bu düzensiz çalışma saatleri yüzünden okumayı ertelediğim çok oluyor ama karar verdim bunu bahane etmemeyi öğreneceğim ve kendime okuma saatleri oluşturacağım; kendime, okumaya mutaka vakit ayıracağım.

  • Şu anda elimde okunacak epey bir kitap var doğrusu o yüzden bir süredir kitap almıyorum ve bir süre daha almamayı düşünüyorum=) Bu beni üzüyor çünkü okumayı sevdiğim kadar yeni kitap almaya da bayılıyorum. Bir de biliyorsunuz "Kitap Günlüğü" videolarım var, yeni aldığım ya da kütüphaneden aldığım kitapları o videolarda paylaşıyorum sizlerle ama buna da bir süre ara verebilirim haberiniz olsun. Gerçi başka videolar çekerim arada dayanamam ben, çünkü çok seviyorum bu videoları çekmeyi, sizlerle paylaşmayı ve yorumlarınızı okumayı=) Bir de Tüyap Bursa Kitap Fuarı için para biriktiriyorum, bu sene fuardan bir sürü kitap almak gibi bir hedefim var o yüzden sabretmem lazım=)) (fuar Mart ayında).
  • Blogumu fazla aksatmıyorum ama yine de daha fazla yazmaya dikkat edeceğim. Güzel takipçilerim var bu beni çok mutlu ediyor ve  sizlere daha fazla yazı yazmaktan mutluluk duyacağım=)

  • Okuma alışkanlığım 2011'de farklı yönde seyretti, tamam doğruyu söylemek gerekirse biraz dengesizdi; biraz ondan biraz bundan epey karıştırdım. Bu sene biraz daha dikkatli olmak istiyorum ve özellikle kendi mezunu olduğum İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında her hafta çalışmalar yapmak istiyorum. Bu alanla ilgili okumalara daha sık yer vereceğim. Ve okuduğum türlere daha çok dikkat edeceğim. Mesela en sevdğim türlerden biri olan Bilim-kurguya ve çizgi romanlara daha fazla yer vereceğim hayatımda;)

  • Bildiğiniz gibi ilerde iyi bir yazar olmak gibi bir hedefim var, 2011'de yazınsal çalışmalarım oldu ve  iyi geri dönütler de aldım mesela çok sevdiğim bir yayınevi yarışma düzenlemişti ve ilk 10'a girmiştim, bu beni çok mutlu etmişti. Bu sene ciddi anlamda bu alanda çalışmalar yapmak istiyorum, bu hedefime ulaşmak için çok önemli.
  • Kitaplarla ilgili çok yaratıcı fikirlerim var, bunları uygulamaya koymayı planlıyorum bu sene;)

  • Ve bir de halâ Harry Potter serisini bitiremediimi biliyor musunuz? Evet diğer bir utanç konusu daha, tamam sindire sindire okuyorum da=) bu kadar da sindirmeye gerek yok, onu da bu sene bitireceğim;))
Eveeet.. şimdilik aklıma gelenler bunlar, iyi hedefler değil mi?=) Sizin kitaplarla ilgili yeni hedefleriniz var mı? Yorum yapmadan gitmeyin!^.^







20 yorum:

  1. Bir şey sormak istiyorum.Hangi dil okulunda çalışıyorsunuz ? Bende öyle bir okula gitmek istiyorum.Amerikan kültür, Ucla academy gibi ?

    YanıtlaSil
  2. Bende 1 haftadA HARRY POTTERın 4 kitabını bitirdim ama 5. kitap bana bakıo ben ona 1200 sayfaya yakın.Ve başlarsam seriden sıkılırım die Şubat Tatiline bıraktım.Şimdi DEX yayınlarından KÜLLER i okuyorum.Her bölümü kısa olduğun için çok heyecanlı yerlerde bitiyor.Okuya okuya heyecan artıyor.Süper okumalısın.

    YanıtlaSil
  3. @Mor Ukla Academy'de çalışıyorum;)

    @Volkan evet Küller kesinlikle okunacaklar listemde;)

    YanıtlaSil
  4. ben de kesinlikle daha fazla kitap okuyucam, okul-blog-spor falan derken vaktim kalmıyor ama ne yapıp edicem daha fazla kitap okuyucam.. bir de klasiklere el atıcam biraz belki :) biraz da postmodernist eserler okumak istiyorum öyle yani :)

    YanıtlaSil
  5. @What's Next harika, daha fazla kitap okuma hedefimizi umarım başarırız=))

    YanıtlaSil
  6. Liste yapmaya utanmayın bence. Şahsen ben bir liste yapacağım akıllara ziyan. İnsanlar diyecek dalga mı geçiyor bu kız =))) Her zaman istediklerimizi yapamıyoruz. 2012 ' de planlanan her şeyin gerçekleşmesi dileğiyle =)

    YanıtlaSil
  7. @rebelsea evet umarım planladığımız herşey gerçekleşir!=)

    YanıtlaSil
  8. güngörcüğüm, keşke kitap listesi yapsaydın canım, sayı için mi buradayız, ben de bazen çok hızlı , bazen de acayip bir okuma düzenindeyim ama pes etmek yok.'012 de listeni bekliyorum.Harry 'e hiç el atmadım desem , biliyorum okumam gerkenler listesinde ama , okumalıyım , okumalıyım...:)

    YanıtlaSil
  9. @cimcime haklısın ama bakalım 2012'de yaparım belki öyle bir liste=) Harry Potter'ı mutlaka okumalısın, gerçekten çok seveceğine inanıyorum;)

    YanıtlaSil
  10. Her yıl düzenli yaptığım bir listem var benimde... :)) Bu yıl 65 kitap okumuşum. Ve okumayı bekleyen evde bir sürü kitabım var. Listenizi okurken kendimi okur gibi oldum. :)) Kitapları çook seviyorumm ve almayıda... her hafta bir kitap alıyorum( bu sefer almayacağım dediğim halde) ve alınacak kitap listemdeki sayı 100 ve yeni çıkanları sayamıyorum bilr.. :)) ama bu yıldan bende umutluyum daha fazlaaa okuyacağımmmmmmmmmmmm :)))) İyi seneler.

    YanıtlaSil
  11. güzel okur dediğin benim değil mi?
    bütün yazıdan buna kitlendim evet
    ehiehieiheieihih

    şaka bi tarafa biliyorsunki bayılıyorum bloguna
    bonibon gibi şeker gibi
    o yüzden de çok oku çok yaz

    sevgiler
    mutlu yıllar güngörcüm

    YanıtlaSil
  12. Ben de son 3 senedir yıllık 50 kitaba ulaşamadığımı fark ettim. Dalgalı dönemler oldukları bundan bile belli oluyor ama sinir oldum yine de. Bu seneki planım geçen sene bitiremediğim Sookie Stackhouse serisini bitirmek. Onun dışında bir planım yok şimdilik.

    YanıtlaSil
  13. Harika kararlar bunlar Güngörcüğüm, bu arada yazın çalışmalarından daha önce bahsetmemiştin, dereceye girmen süper, bizimle de zaman zaman paylaşsan çalışmalarını seviniriz doğrusu:) bu arada ben de yeniyılda daha çok okumak ve başarabilirsem daha az kitap almaya çalışacağım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
  14. Öncelikle blogunda aldığım keyfi belirtmeden edemeyeceğim, final öncesi ayrılamadım :)

    Ve sonra tüm hayallerinin gerçek olsun inşAllah.

    İçtenlikle.

    YanıtlaSil
  15. İstediklerinizi hayata geçirebileceğiniz bir yıl olsun diyelim biz de.

    Jane Austen kapağı harika! :)

    YanıtlaSil
  16. @Euphoric evet güzel okur sensin;))

    @Simay ben de 50 hedeflemiştim olmadı maalesef=( Goodreads'te bu sene 150 hedefi koydum=P bakalım başarabilecek miyim;))

    @Eren Yazın çalışmalarıma daha çok ağırlık vereceğim bu sene, iyi bir şeyler başarabilirsem sizlerle de paylaşırım tabii ki;))

    @Delibu! ne güzel, ben de böyle yorumlar okuyunca bir keyifleniyorum ki sormayın=D

    @O. Ali hepimiz için iyi bir yıl olsun evet! Şimdi o kapakla ilgili birşeyler paylaşacağım blogumda sizlerle;))

    YanıtlaSil
  17. @gulsah evet alınacaklar listesi uzuyor da uzuyor=)))

    YanıtlaSil
  18. Çok sordum ama ukla academynin hangi şubesinde ? görükle mi kükürlü mü ? Sizle tanışmayı çok isterim.

    YanıtlaSil
  19. blog'unu çok sevdim gerçekten herkese çok yardımcı olacak şeyler paylaşıyorsun ..özellikle paylaştığım fotoğraflar ve senin düşüncelerin beni daha da çok okumaya teşvik ediyor

    YanıtlaSil
  20. Çok teşekkür ederim güzel görüşlerin için @bir gün

    YanıtlaSil