6.11.2011

Kitap Günlüğü Defterim



Uzun zaman önce Moleskine'in Passions serisine ait olan Book Journal'ını almak istiyordum. Hem biraz pahalı olmasından hem de biraz da kararsızlıktan bir türlü alamadım ama sonra bir fikir geldi, neden ben kendi kitap günlüğümü yaratmıyordum ki? Sonra araştırmaya başladım, bir kitap günlüğünde neler olmalıydı? Başta Moleskine Book Journal olmak üzere diğer bulduğum bazı sitelerden notlarla kendi kitap günlüğümü oluşturdum. 

Bilgi edindiğim sitelerin linkleri şöyle; (hepsi İngilizce)






Bütün bunları okuduktan ve Moleskine Book Journal'ın da içindeki başlıkları öğrendikten sonra bir sürü not aldım, başlıklar yazdım. Kendimce bir eleme yaptıktan sonra şu başlıklarda karar kıldım;

Kitabın Adı:

Yazar:

Çeviren:

Yayınevi:

Tür:

Seri:

Sayfa Sayısı:

Kitaba Başlama Tarihi:

Kitabı Bitirme Tarihi:

Kapak Tasarımı:

Karakterler:

Yorumum:

Alıntılar:

Notlar:

Puanlama:

Bu başlıkları hazırladıktan sonra iş defter seçmeye geldi. Ben kırtasiye ürünlerine çok meraklıyım, sık sık alış veriş yaparım, bundan daha önce de bahsetmiştim; o yüzden elimde hali hazırda çok güzel defterler vardı, içlerinden bu işe en uygun olanı seçtim ve yazmaya başladım.

Bu blogda zaten bir çeşit kitap günlüğü tutuyorum ama ben yazı yazmayı çok severim, elimde somut olarak tuttuğum bir günlük de olsun dedim. Hem o kadar zevkli ki; kitap okurken yanımdan ayırmıyorum, post-itlere notlar alıp defterime yapıştırıyorum, arada düşüncelerim değişince silip baştan yazıyorum; bu gerçekten çok keyifli! Ve işte size birkaç fotoğraf=))




Belki bu yazımdan sonra siz de bir günlük tutmak istersiniz, eğer böyle birşey yapıyorsanız ya da yaparsanız düşüncelerinizi benimle paylaşmayı unutmayın=)


18 yorum:

  1. bu moleskine'lerden benim aklımda stil günlüğünde kaldı :) d&r'da 40 tlye satılıyor, bana biraz fazla geldi, ben de kendim böyle bir şey yapabilirim. güzel fikir :) keyifli okumalar sana..

    YanıtlaSil
  2. Evet ben de aynı fiyata görmüştüm, aslında Moleskine'i çok severim ve kırtasiye ürünleri için paraya kıyarım=) ama bana da biraz fazla geldi bu fiyat. Eğer stil günlüğü yaparsan mutlaka paylaş, eminim çok güzel olacaktır=))

    YanıtlaSil
  3. ben de bir günlük tutuyorum ama biraz farklı. okuduğum kitapları not ettiğim bir defter var zaten ama ayrı bir deftere okurken birden aklıma gelen düşünceleri yazıyorum.genelde tek cümlelik düşünceler oluyor. bu kadar ayrıntılı bir günlük tutmakda fena değil hani :)

    YanıtlaSil
  4. fikir şahane :)) ben o kadar cesaretli değilim henüz :)

    YanıtlaSil
  5. @Kitap Delisi Gizem senin defterin de şahaneymiş!

    @Đëjάώυ evet biraz yorucu gibi gözüküyor belki ama çok zevkli!

    YanıtlaSil
  6. ahaaaaa! süper bi fikir. tereddütsüz esinlenirim bak =)

    YanıtlaSil
  7. bookmark'ın da çok çirkin
    huh

    YanıtlaSil
  8. ehehe kıskanmış birisi;)))

    YanıtlaSil
  9. Book journal'da benim de gözüm kalıyor hep ama senin fikrine bayıldım; çalıcam valla!

    YanıtlaSil
  10. Evet çalmalısın;)) Ben çok eğleniyorum, çok keyifli;)

    YanıtlaSil
  11. Bloguna bayildim! Üniversite ögrencisiyim, kitab okumaya bayiliyorum, son zamanlarda acaba bir blog acip okudugum kitaplar hakkinda düsüncelerimi yazsam mi acaba diye düsünüyordum ki.. Senin bloguna denk geldim! Harika bir blogun var! Bu Kitap Günlügü fikrini caliyorum :)

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederim bu güzel sözleriniz için, çok mutlu oldum ^.^ Kitap Günlüğü fikrini hoşuna giden bütün kitap severlere armağanım olsun;))

    YanıtlaSil
  13. Benim de defterim farklı :) Kitabın adını yazıp,resimler yapıştırıyorum çok beğendiysem o kapak oluyor,arka kısmına da altını çizdiğim yerleri,yoksa düşüncelerimi yazıyorum.Ama senin başlıkların çok hoşuma gitti,bundan sonra onları da yazacağım.Harika fikirler :)

    YanıtlaSil
  14. @cyrstalll resim yapıştırmak da çok eğlenceli gözüküyor;D

    YanıtlaSil
  15. cyrstalll'ın blogundan buraya ve bu yazıya geldim.

    Sonuç: Defter hazırlandı. 2013'e kitaplar hakkında böyle bir projeyle başlayacağım. Fikirler için teşekkürler.

    Birkaç yazıdan sonra ben de paylaşım yapacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Defter bile hazırlamıştım ama book journal'ı aldım. İçini çok beğendim. :))

      Sil
  16. @Kitap Tutkusu Ne güzel, pek sevindim. Bakalım ben de bu sene de yazabilecek miyim=)

    YanıtlaSil