17.11.2011

Julie & Julia - Julie Powell

Orijinal ismi: Julie and Julia
Yazar: Julie Powell
Çeviren: Özgü Çelik
Yayınevi: Pegasus
Tür: Romans, Drama
Sayfa sayısı
: 319


Tanıtım Yazısı: 'Bir kadının heyecan, tatmin ve mükemmel lezzet arayışını anlatan bu harika romanın hayranı olacaksınız.'
—COSMOPOLITAN

'BİR ZİYAFET, BİR YOLCULUK VE BİR MUCİZE.'
—Elizabeth Gilbert, Ye, Dua Et, Sev'in yazarı

'Karşı konulamaz.' -Philedelphia Inquirer

'Muhteşem.' -Entertainment Weekly

'Enfes.' -USA Today

'Powell, Chris Rock'ınki gibi bir komedyen yeteneğine sahip ve mutfağını anlatırken, kendinizi gülmekten alamayacaksınız. Sıradışı dürüst ve çok keyifli.' —CeCe Sullivan, Seatle Times

'Enfes… Okuyucular aşçılıkla ilgili olan her şeye, Julie Powell'ın uzmanı olduğu ve ilham verdiği yaşam tarzına derinden bir ilgi duyacak.' —Carol Memmott, USA Today

'SİZİ KAHKAHALARA BOĞACAK DERECEDE EĞLENCELİ.' —Clea Simon, Boston Globe

'GERÇEKTEN MÜKEMMEL BİR KİTAP.' —Lauren F. Winner, Washington Post

Kapak Tasarımı: Kapakta kitabın filminden iki sahne var, Merly Streep ve Amy Adams'ı görüyoruz, her ikisi de gülümsüyor bizlere. Bence gerçekten çok hoş bir kapak tasarımı zaten kitabı görür görmez dikkatimi çekti ve ben de alma isteği uyandırdı.

Yorumum: Julie & Julia biri yemek yapma konusunda ustalaşmış ve kitap yazmış diğeri de bu kitaptaki her yemeği bir sene içinde yapmayı kafasına koyan, bununla ilgili bir blog yazan ve sonunda meşhur olan bu kitabın yazarı Julie Powell ile ilgili. Gerçek bir hikaye oluşu bu kitabı daha da ilginç kılıyor, okuyucuyu daha bir meraklandırıyor.

Başlarda kitaba alışmak zor oldu benim için, ama sonra okudukça Julie Powell'ın diline alıştım  ve Fransız yemek tarifleriyle birlikte deneyimlerini zevkle okudum. Kitabın içinde birçok gönderme var ve benim için bunlardan en ilgi çekici olan yazarın Buffy The Vampire Slayer tutkusuydu. Ben bu dizinin hayranlarından biriyim ve yazarın arada yaptığı göndermeler çok hoşuma gitti.

"Islak tarhun yapraklarıyla vakit harcamak beni öyle sinir etti ki işim bittiğinde küçük kapları/ mise en place kaselerini tekrar buzdolabına atıp gittim, Xander'ın bir iblis tarafından ele geçirildiği bölümle Giles'ın son derece seksi yeniyetmelik haline geri döndüğü, bundan kurtulmak için Buffy'nin annesiyle seviştiği bölümü art arda seyrettim."

İşte bu gibi detaylar beni hem güldürdü, hem eğlendirdi. Kitabın karakterleriyle kendini özleştirmek çok keyifli br duygu. Julie mutfağında Fransız yemekleriyle boğuşurken yaşadığı stresi, sevinci onunla birlikte yaşamak çok keyifliydi.

Bu kitap D&R'da indirimli olarak satılıyor ve gerçekten çok uygun bir fiyata edinebilirsiniz.

Puanlama:




6 yorum:

  1. Hmm filmi çok beğenen biri olarak kitabı da meral ettim, hoş görünüyor:)

    YanıtlaSil
  2. evet eğer filmi beğendiysen bence kitabını da beğenirsin Eren;)

    YanıtlaSil
  3. Filmi izledikten sonra Julia Child'in My Life in France kitabini almistim. Daha okuyamadim ama o da bunun kadar eglencelidir insallah :)

    YanıtlaSil
  4. Julia Child'ın bu kitapta adı geçen yemek kitabını alıp denemek isterim ben de;)

    YanıtlaSil
  5. Ben onu kardesime hediye ettim; kendisi merakli boyle seylere. Acayip guzel yemekler yapti o kitaptan ancak hepsinde deli gibi tereyagi kullaniyor; bi an korktuk kalpten gidecez diye! :)

    YanıtlaSil
  6. Evet Julia'nın tariflerinin bir özelliği bol tereyağlı olmasıymış=D

    YanıtlaSil