4.09.2011

Çocuk Kitapları Köşesi




Yeni köşeme hoşgeldiniz!=) Evet biliyorum başlığı okur okumaz yüzünüzde bir tebessüm belirdi, siz de benim gibi çocuk kitaplarını seviyorsunuz değil mi? Yaşınız kaç olursa olsun bu kitapları elinize almak, sayfalarındaki resimlerine bakmak, o sevimli hikayeleri okumak hala keyif veriyorsa size işte şimdi doğru yerdesiniz. Ben ne zaman kitapçıya gitsem çocuk kitaplarının bulunduğu köşede vakit geçirmeden o kitapçıdan çıkmam, eh bu durumda blogumda şöyle okuduğum, okumak istediğim çocuk kitaplarını paylaşabileceğim, bunlarla ilgili haberler de verebileceğim bir köşem de olsun dedim. Ve işte bugün sizlerle paylaşmak istediğim kitaplar;



Matilda
Roald Dahl

Matilda, kitap okumaya karşı doyulmaz bir iştahı olan çok zeki, olağanüstü bir kızdır. Okumayı üç yaşında, kendi kendine öğrenmiştir. Dört yaşına geldiğinde köy kütüphanesindeki kitapları bir çırpıda bitirmiştir. Anne-babası ise onun işe yaramaz bir baş belası olduğunu düşünmektedirler. Onların yalnızca televizyon izlemekle ve insanları aldatarak para kazanmakla ilgili olduklarını gören Matilda, anne-babasını cezalandırmaya karar verir. 



İşte tam benlik bir kitap! Matilda'nın bir kitap canavarı olması elbette en çokilgimi çeken yanlarından biri; ayrıca çizimlere de bayıldım=))


Kedimin Adı Çamur

Ayşe Sarısayın

Hem yaramaz hem de sevimli bir kediyim! Adım Çamur. Kedileri çok seven ama kediler hakkında bilmediği çok şey olan bir aile beni yanına aldı. Sokak kedisi olmaktan kurtulup ailenin ikinci çocuğu oldum. Önceleri alışmak zor gelse de tanıdıkça birbirimizi çok sevdik. Bu kitabı okuduktan sonra belki siz de benim gibi bir kediniz olsun isteyeceksiniz, kim bilir?



Ben kedili kitaplara bayılıyorum! Bu kitabın konusu da epey ilgi çekici, elime almak için sabırsızlanıyorum=))

Çocuk Kitapları Köşesi'nde sizlerden gelecek yorumları da sabırsızlıkla bekliyorum; kitap tavsiyelerinde bulunmak isterseniz çekinmeyin, çok mutlu olurum=)



5 yorum:

  1. Matilda'yı ben de okumayı çok istiyorum. Kuzenime alırken keşfetmiştim. Çocuk kitapları her zaman harikadır :) yuupppiiii

    YanıtlaSil
  2. Matildayı bende merak ettim en kısa zamanda alacağım.:)

    YanıtlaSil
  3. Çocuk kitapları gerçekten harika, şimdilik iki kitap paylaştım ama bir sonraki yazım için yüzlerce fikrim var=D

    YanıtlaSil
  4. çocukluğumda babam sayesinde bütün çocuk klasiklerini okumuşumdur heralde :) ama kitaplarımı köy okullarına veya kütüphanelere bağışladım. şimdiki aklım olsaydı koca bir kütüphanem olurdu galiba :)

    YanıtlaSil
  5. Evet ama bir taraftan da çok büyük bir iyilik yapmışsın genç okurlara=)

    YanıtlaSil