15.05.2011

Ölümsüz ve Çaresiz - Mary Janice Davidson

Orijinal ismi: Undead and Unappreciated
Yazar: Mary Janice Davidson
Çeviren: Zeynep Yeşiltuna
Yayınevi: Artemis Yayınları
Tür: Çik-lit, Fantastik
Sayfa sayısı: 235
 
Tanıtım Yazısı: Betsy, Ölümsüzler Kraliçesi olabilir ama hâlâ ayakkabı görünce gözü dönüyor! Vampirler kraliçesi Betsy Taylor, tüm isteksizliğiyle ölümsüzlerin alabora olmuş dünyasını yönetmeye devam ediyor. Ancak Betsy bu aralar, uzun zamandır kayıp bir kız kardeşe sahip olduğunu, dahası, kardeşinin şeytanın kızı olduğunu ve bir gün dünyayı yöneteceğini öğreniyor. Davidson’ın üçüncü Vampirler Kraliçesi kitabı tıpkı ilk ikisi gibi, yani Ölümsüz ve Bekâr ve Ölümsüz ve İşsiz gibi, hızlı, akıcı ve benzersiz bir tempoda ilerliyor. Betsy hâlâ ayakkabılara takık vaziyette, bu kez de zalim üvey annesi Ant’ın, 1986 yılında şeytan tarafından ele geçirildiğini ve o dönemde de Betsy’nin üvey kız kardeşi Laura’yı doğurduğunu keşfediyor. Yani kısacası, sonradan bir papaz tarafından evlatlık edinilen Laura aslında Şeytan Dölü.

Hepsi bu kadarla kalsa gene iyi: Tüyler ürpertici Ölümsüzler Kitabı’nın kehanetine göre, Şeytan Dölü bir de dünyanın yönetimini ele geçirecek. Peki Betsy şimdi bu yufkayürekli, kiliseye bağlı, masum Laura’ya, şeytanın kızı olduğunu ve belki de dünyayı yok etme yolunda olduğunu nasıl açıklayacak? George adlı bir düşman, biraz bebek hediye partisi ve son hızda ilerleyen düğün hazırlıkları gibi alt temaların çeşnilendirdiği kitapta, küstah ve boşboğaz Ölümsüzler Kraliçesi Betsy’yi sevenler olup biten ne varsa hepsine bayılacak. Hayranları Mary Janice Davidson’a ve Betsy Taylor’ın yönettiği, karman çorman ölümsüzler dünyasına doyamıyor. Şimdiyse Betsy ailesinin ‘şeytani’ sırlarını öğrenerek yeni maceralara ve gelişmelere yelken açıyor.

“Davidson’ın zeki diyalogları, hızlı temposu, akıllıca kurulmuş olay örgüsü, kahkahalarla güldüren mizahı ve seksi ilişkiler ağı bu seriyi eğlenceli bir yolculuğa çeviriyor.” -Booklist

“Eğlenceli, vampirik çik-lit ve amatör katil hikâyesine tırnaklarınızı geçireceksiniz.” -Midwest Book Review

“Abuk sabuk beklenmedik olaylar ve gelişmeler, komik mi komik saçmalıklar ve vampir romansı sevenlere gülmekten ölecekleri dakikalar vaat eden bir kitap.” -Locus

Kapak Tasarımı:  Vampirler Kraliçesi Betsy'e yakışır türden, ışıl ışıl bir kapak. Çok hoşuma gidiyor Betsy'nin illüstrasyonu, aynen zihnimde canlandırdığım gibi. Artemis'in parlak, göz alıcı kapaklarına bayılıyorum zaten!

Yorumum: "Vampirler Kraliçesi Betsy'i selamlayın!"

O kadar seviyorum ki bu seriyi, okuduğum en keyifli seri belki de. İçin de vampir var, kahkaha var, çılgın karakterler var, daha ne olsun! İlk defa bi kaç sene önce tanışmıştım bu seriyle, kitap yorumlarını takip ettiğim bir forum yazarı sayesinde, onunla zevklerimiz uyuştuğu için de ilk kitabı edinip hemen bir çırpıda okumuş ve ikinci kitaba başlamıştım. Ama araya başka şeyler girdi ve ben bi süre uzak kaldım bu seriden, en son bu sene Bursa Kitap Fuarı'nda Artemis'ten indirimle alarak diğer kitapları seriyi tamamladım. Şimdilik seri 5 kitap ülkemizde ancak yurtdışında devam ediyor (burdan http://www.maryjanicedavidson.net/the-undead-series-betsy/ bakabilirsiniz) umarım en kısa zamanda burada da sernin diğer kitapları çıkar;)

Betsy bu kitapta hayatını her zamanki gibi bir düzene koymaya çalışırken, yine türlü güçlüklerle yüzleşiyor ve belki de en önemlisi Ant'ın hamileliği ancak bu yetmezmiş gibi Ant'dan başka bir üvey kardeşi daha olduğunu öğreniyor ve Ölümsüzler Kitabı bu kız kardeş hakkında oldukça önemli şeyler söylüyor.

Her zamanki gibi bu kitabı da çoğunlukla kahkaha krizlerine girerek okudum, o kadar eğlenceli ki ben çok seviyorum Betsy'i, Jessica'yı, Siclair'i=))) Mary J. Davidson'ın yazım dili çok güzel, çok rahat sohbet eder gibi okuyorsunuz, kitabı elinizden bırakmakta güçlük çekiyorsunuz. Eğlenceli vampir hikayesi arayanlara ilk tavsiyem;)

Puanlama:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder