8.04.2011

Ayışığında Aşk - Amanda Quick

Orijinal ismi: Lie by Moonlight
Yazar: Amanda Quick
Çeviren: Canan Sakarya
Yayınevi: Artemis
Tür: Romantik, Macera
Sayfa sayısı: 375

Tanıtım Yazısı: “Quick hayranları için romans ve cinayetlerle dolu yepyeni bir zevk. Henüz onu tanımayanlarsa, dikkat! Bu ipeksi üslup yüksek gerilim hattından sadece birkaç adım geride.” -Barnesandnoble.com

“Quick, okuyucunun ilgisini çekecek şeyi iyi biliyor ve Ayışığında Aşk tutku, şehvet, macera ve gizemli bir cinayet hikâyesini modern düşünce yapısına sahip bir Viktorya dönemi kadınının gözünden anlatıyor.” -Bookreporter.com

“Her zamanki gibi Quick’in imzası olan zekâ ve esprileri bu gizem dolu ve tatmin edici romanda başından sonuna kadar görülüyor. Yazarın hayranları ve yeni okuyucuları Quick’in karakterlerine bayılacak.” -Booklist

Amanda Quick, Viktorya İngiltere’sinde geçen, sinema filmi tadındaki son tarihi romansında hayranlarına istediklerini veriyor. Geçmişinde sırlar taşıyan ve kadınların eğitimi gibi konularda gelenek dışı fikirlere sahip olan Concordia Glade, rahat bir şekilde kaçabilmek için dört yetim öğrencisiyle birlikte ateşe verdikleri Aldwick Kalesi’nden uzaklaşırken kendine ait sırları ve sıradışı bir dövmesi olan ‘özel dedektif’ Ambrose Wells ile tanışıyor. Ambrose, bu güzel mültecilere güvenli bir yere kadar eşlik ediyor ve onları, para ve zevk için yaptığı hain planlarına alet etmek isteyen, suç dehası bir aristokrattan koruyor. Concordia da Ambrose’a borcunu, ona Londralı bir kadının gizemli ölümünü araştırmasında yardım ederek ödüyor. Cesur, yetenekli ve zarif Concordia ve Ambrose, birbirlerini aşktan sarhoş etmekten de geri kalmıyor.

Quick, aşka dair her şeyi birbiri ardına sıralıyor ve akıcı hikâyesini modern duyarlılıklar, içgüdüsel şehvet ve romantik başarılarla beziyor. Kiralık Nişanlı’dan sonra Ayışığında Aşk da özlemini çektiğiniz türde bir romansı sizlerle buluşturuyor.

Kapak Tasarımı: Çok yaratıcı değil evet ama Amanda Quick'in Kiralık Nişanlı'sından aşina olduğum bir kapak tasarımı yine de kütüphanede dikkatimi çekmeyi başardı ve "evet bu bir Amanda Quick romanı" dedirtti uzaktan görmeme rağmen. Tasarım olarak çok çekici olmasa da yazarın aynı konseptte kitapları olması bu anlattığım şekilde okuyucunun dikkatini çekebilir.

Yorumum: Kiralık Nişanlı için yorum yaparken "Romantik üslubun bu kadar iyi bir şekilde yaratılması her romana nasip olmaz" demiştim; gerçekten de haklıymışım, Amanda Quick'in espirili, çekici dili akıcı uslubuyla birleşerek sizi romana bağlıyor, bir an bile elinizden bırakmak istemiyorsunuz. Kiralık Nişanlı'dan aldığım keyfi acaba bu romanda da alabilir miyim diye düşünürken birden kendimi son derece eğlenceli bir hikayenin içinde buldum. İyi ki Amanda Quick okumaya başlamışım diyorum şimdi.

Ayışığında Aşk Viktorya İngilteresi'nde geçen bir romantik macera. Kitabın tanıtım yazısından konusu hakkında bir fikre sahip olabilirsiniz, ben daha fazlasını söyleyemeyeceğim. Aynı Kiralık Nişanlı gibi bir dönem hikayesi anlatılıyor ve o döneme özgü ayrıntılar dikkatle anlatılıyor; ne bir eksik, ne bir fazla. Hikaye belirli bir dönemde geçiyor evet ama o dönemden öte karakterlerin resmedilişi ve birbirleriyle bağlantıları, genel olarak hikayenin akışı açısından daha önemli. Ana karakterleri sevmemek imkansız, kendinizle bağ kurmanız gerçekten hiç de zor olmuyor. Mizah ise yerinde ve çok uygun bir dille yapılıyor ki bu da akışı bozmuyor.

Dediğim gibi romanı elimden bırakasım gelmedi, okurken de çok büyük bir keyif aldım. Şimdi yazarın diğer kitaplarını araştıracağım , zira yazar çeşitli takma adlarla kırk kadar roman yazmış ve New York Times çoksatan listelerinde her daim yer almış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder