20.03.2011

Goodreads


Birçok kitapsever gibi ben de bir goodreads kullanıcısıyım, oradaki ismim "Dreaminthedreamland" İngilizce kitap bloguma buradan daha önce başlamıştım ve o zaman bu isimle kayıt oldum. Goodreads'i seviyorum çünkü bu sanal kütüphane'yi kullanmak çok zevkli. Okuduğum kitaplara yıldızlarla oy veriyorum, yorum yapıyorum; okumak istediklerimi işaretliyorum ve asıl en sevdiğim şey ise şu an okumakta olduğum kitabın kaçıncı sayfasında olduğumu işaretliyorum ve bu twitterda yayımlanıyor. Aynı şekilde takip ettiğim blog yazarlarının ya da diğer arkadaşlarımın da neler okuduğunu ya da okumakta olduğunu takip etmek de çok zevkli. Biraz geç de olsa 2011 Reading Challenge'a da 100 kitap ile katıldım. Aslında 100 kitap bir sene için az mı karar veremedim ama öyle kalsın dedim; gerçi geç katıldığım için şimdilik 4 kitap bitirmiş gözüküyorum bu sene, halbuki daha fazla okudum=))


Sizin de Goodreads üyeliğiniz varsa beni eklemeyi unutmayın, ben de aynı şeyi yapacağım. Ayrıca 100 kitap konusunda siz ne düşünüyorsunuz? Sizce az mı? Sizin böyle hedefleriniz var mı; haftalık, aylık ya da yıllık?=)

2 yorum:

  1. Yüz tane kitap hedefinin iyi olup olmadığı yaptığın iş, okuduğun bölümün veyahut çok ders çalışıp çalışmadığın, fazla sosyal olup, olmamana göre değişkenlik gösterir bence. Sonuçta bunların hepsi kitap okumaya ayıracağımız zamanımızı bizden alan şeyler. Eğer çok yoğun bir hayatın varsa gayet ideal.

    Benim bu seneki hedefim 250 kitap. Biraz iddia ile başladı, ne kadar niyetli olsamda. Şu ana kadar 45 kitabını okuyabildim ve malesef işlerden programın gerisindeyim.

    Goodreads konusunda yazına da katılıyorum. İki yıldır kullandığım, bende şu an bağımlılık yapan, günde bir kaç kere kontrol etmeden duramadığım çok güzel bir ortam.

    YanıtlaSil
  2. @Hanife Albayrak Ben 100 hedefimi 50'ye düşürdüm maalesef, dediklerine katılıyorum özellikle iş hayatımın yoğunluğu yüzünden istediğim kafar okuyamıyorum bu sene=/ Umarım daha fazla vakit bulabilirim senenin diğer yarısında.

    YanıtlaSil