29.01.2016

My Neighbor Totoro =^o^=

Daha dün Aliexpress'ten aldığım ilk ürünleri paylaşırken bir alışverişim gelmedi henüz demiştim ki bugün elime geçti =) Ben de sıcağı sıcağına onları da bloga ekleyeyim dedim ;)


İşte bu set aslında benim Aliexpress'ten alışveriş yapma kararı almama neden olan ürünlerdir =) Ben Hayao Miyazaki'nin çizgilerini çok severim ve My Neighbor Totoro da favorilerimden. Özellikle şu A4 boyutundaki çanta çok hoşuma gidince diğer ürünleri de ekleyip kendime bir set yaptım. Farklı desenleri de mevcuttu, önce çanta ile kalemkutuyu farklı mı alsam diye düşünürken sonra set yapmaya karar verdim.


Böyle de tatlı bir set oldu =)


Tabii bu post it setini de görünce dayanamadım ve attım sepete ^o^


Dediğim gibi hepsini aynı satıcıdan aldım. Satıcının linki: House of Novelty

Fiyatları ve linkleri de şöyle:

A4 Boyutundaki çanta: $3.08 http://www.aliexpress.com/item/32-23cm-Kawaii-My-Neighbor-Totoro-Oxford-A4-File-Folder-Document-Filing-Bag-Stationery-Bag/32550230750.html

Kalem kutu: $1.17 http://www.aliexpress.com/item/19-9cm-Cute-Novelty-My-Neighbor-Totoro-Oxford-Pencil-Bag-Stationery-Storage-Organizer-Case-School-Supply/32549609512.html

Pot-it: $0.98 http://www.aliexpress.com/item/Cute-Cartoon-Totoro-Hello-Kitty-Doraemon-Baymax-Self-Adhesive-Memo-Pad-Sticky-Notes-Post-It-Bookmark/32453912238.html

Fiyatlar şu an baktığımda farklı gözüküyor, ben kendi aldığım fiyatları yazdım. Bir de Aliexpress'te farkı satıcılar aynı ürünleri farklı fiyatlara satıyorlar; almadan önce dikkatli bakmak işe yarıyor ama tabii satıcının güvenilir olmasına da bakmak gerek her zaman =)

İyi haftasonları =^.^=


28.01.2016

2016 Ajandam, Günlük Etiketlerim (İlk Aliexpress Alışverişim)


Merhaba,

2016'ya girdik ama ben ajandama daha yeni kavuştuğum için bu yazıyı da yeni yazabiliyorum =) Yıllar önce Etsy'den içini dilediğim gibi doldurabildiğim--yani tarihler ve bir sürü ekstra bilgi de dahil olmak üzere-- bir ajandam vardı. Onu o kadar severek kullandım ki, şu an bir günlük gibi olduğundan hala saklıyorum. O ajandanın güzelliği aynı zamanda kitap, film, alışveriş... yazıları gibi birçok şeyi de kaydedebileceğiniz, her sayfasında minik farklı resimler olan dolu dolu bir ajanda oluşuydu. Etsy'deki satıcı yanında günlük etiketlerini ve kartlığını da hediye ediyordu. Biraz pahalı bir ajandaydı ama belirttiğim nedenlerden ötürü verdiğim her kuruşa değmişti.

Son yıllarda da Aliexpress'te Ebay ya da Etsy'de gördüğüm ürünlerin benzerlerine denk geliyordum, epey de uygun fiyatlara satılıyor biliyorsunuz ki. Daha önce hiç alışveriş yapmamıştım Aliexpress'ten ama en sonunda satıcıların güvenilir olması için yorumları/yıldızları inceleyip beğendiğim birkaç ürünü sipariş verdim. Bunlardan biri de ajandam ve fotoğrafta gördüğünüz etiketler oldu =) Ajanda bu uzun uzun anlattığım ajandaya benziyordu, bir denemekten zarar çıkmaz dedim ve aldım =)


Etiketleri ajandadan daha önce aldım ve ajandayla takım olduklarını farketmemiştim bile. Önce etiketler, sonra da ajanda elime geçince takım olduklarını görüp mutlu oldum =)


En başta yıllık plan sayfası yer alıyor.


Sonra her aya özel liste yapabileceğiniz sayfalar var.


Sonrasında aylık plan sayfası var. Gördüğünüz üzere ayları, yılları, günleri...  kendiniz yazabiliyorsunuz ve istediğiniz sene kullanabiliyorsunuz, ya da istediğiniz ayla da başlangıç yapabilirsiniz.


Burada da ajandanın haftalık plan sayfası var, yine istediğiniz detaylarla doldurabiliyorsunuz =) Benim eski ajandam biraz daha dolu doluydu hava durumu gibi detaylar da vardı ama buna da istediğimi kendim ekleyebilirim sonuçta, o nedenle bu sayfaları da sevdim =)


Son olarak ajandanın sonlarına doğru böyle ekstra bilgileri, anılarınızı ya da notlarınızı kaydedebileceğiniz sayfalar yer alıyor. Ben bu sayfaları da çok seviyorum.


Kişisel bilgiler bu tip ajandalarda hep ajandanın sonunda yer alıyor, bunda da aynı şekilde.


Ve son olarak arka kapak =)

Kısaca aldığım fiyat epey uygun olduğu ve seveceğim türde bir ajanda olduğu için mutluyum. Eleştirebileceğim tek nokta kalitesi. Daha doğrusu kağıt kalitesi size eskiden daha pahalıya aldığımı söylediğim ajanda kalitesine sahip değil. Bu da bana Aliexpress'teki ürünlerin bazılarının taklit olabileceğini ve bu nedenle çok uyguna satıldığını düşündürttü. Yine de kötü taklit değil, ucuz malzeme de denilebilir ve bu benim için sorun değil, ben yine de beğendim =)

Etiketlerde ise kalite gayet iyi, memnun kaldım.

Ajandayı aldığım fiyat: $3.98 (Ben aldığımda, şu an fiyatı farklı gözüküyor) ve benim aldığım adres: http://www.aliexpress.com/item/Cute-Diary-Notebook-Red-Hat-Girl-printing-Agenda-Weekly-Planner-notebook-sale/32472235200.html 

Etiketleri aldığım fiyat: $1.26 (Ben aldığımda, şu an fiyatı farklı gözüküyor) ve benim aldığım adres: http://www.aliexpress.com/item/Cute-Cartoons-Photo-Album-Diary-Decorative-Stickers-For-Scrapbooking-Kawaii-Sticker-On-Paper-PONY-BROWN/32508726672.html

Aliexpress'ten iki alışverişim daha oldu, onlar henüz elime geçmedi. Bu arada ürünler sitede belirtildiği üzere tahmini 1 ay diyor, benim de elime 40-45 gün arası geçti, dediğim gibi daha gelmeyenler de var. Ama daha önce de bu şekilde Ebay'den yaptığım alışverişlerim olmuştu, normal bir süreç aslında.

Kısacası mutlu bir alışveriş oldu benim için. Beklemeyi pek seven biri değilim ama yine de memnun kaldım aldıklarımdan ve Aliexpress'ten yine alışveriş yapabilirim; çünkü aynı ürünleri Türkiye'de üzerine epey bir fiyat koyarak satıyorlar ve ekstra para vermektense beklemek bana göre daha iyi.

Siz Aliexpress'ten alışveriş yaptınız mı, memnun kaldınız mı?




17.01.2016

Ne Okuyorum?


Şu sıralar çok sevdiğim bir serinin istemeden yarım bıraktığım bir kitabı olan İlkbahar Şafağı Ejderhaları'nı okuyorum. Dün daha önce bıraktığım yerden başladım, Ejderha Mızrağı serisi çok ama çok güzel. Ben ne yazık ki çok kitap almaktan bazen elimde severek okuduğum bir kitabı bırakıp yeni aldığım kitaba başlama hatasını yapıyorum =( Geçen sene böyle yarım bıraktığım kitapları bitirme hedefi koymuştum ama yine arada kitap almaya devam edince yarım kalan kitaplar da yerinde kaldı. Büyük bir hedef koymak istemiyorum ama bu sene çok fazla kitap almayıp elimdeki kitapları bitirmeyi çok istiyorum, umarım başarılı olurum =)



Senenin okuyup bitirdiğim ilk kitabı ise çok severek takip ettiğim bir çizgi roman olan Saga'nın 31. sayısı. Geçen sene benim şu ana kadar okuduğum en iyi çizgi roman serilerinden biri olan Y: The Last Man'in (Y: Son Erkek olarak çevrildi) yazarının bilim kurgu türünde yeni sayıları çıkmaya devam eden güncel serisi Saga da çok güzel bir hikayeye sahip. Ben Y: The Last Man'in daha çok herkese hitap ederken, Saga'nın bilim kurgu severlere daha fazla hitap ettiğini düşünüyorum. Eğer Y: The Last Man'in konusu ilginizi çekerse okumanızı kesinlikle tavsiye ederim, muhteşem bir kurgu, harika bir anlatım. Ben o kadar sevdim ki son sayıyı ağlayarak tamamlamıştım =D 


Bu da son çıkan sayı 32. Yakın zamanda okuyacağım ve bundan sonraki sayı da Ocak ayının sonlarına doğru çıkacak. Ben İngilizce olarak okuyorum ama Türkçe'ye çevriliyor Saga ;)

Benim şu an için okuduklarım bunlar, siz neler okuyorsunuz?

Sevgiler,


13.01.2016

2016 Goodreads Okuma Hedefim


Her sene yılın ilk günü yapmayı en sevdiğim şeylerden biri de Goodreads'e girip yeni yıl hedefimi koymak =) Takip ettiğim kişiler ne hedefler koymuş onlara da bakmayı seviyorum. Bu sene gördüğünüz üzere nispeten ulaşılabilir bir hedef koydum, böyle diyorum çünkü daha büyük rakkamlar koymayı severim ben genelde =D 

50 kitap ayda yaklaşık 4 kitaba denk gelen güzel bir hedef bence. İlk olarak bir çizgi roman okudum, zaten çizgi romanlar daha kısa ve daha çabuk okunabilir oldukları için bu çizgide çabuk ilerliyorsunuz, bu nedenle olur da hedefime erken ulaşırsam sayıyı artırırım diye düşünüyorum ;)

Ben planlar yapmayı hedefler koymayı seviyorum, her zaman hedeflerimize ulaşamayabiliriz ama yine de faydalı ve eğlenceli olduğunu düşünüyorum ^-^

Siz Goodreads'te ya da başka bir yerde/şekilde bir okuma hedefi belirlediniz mi?


12.01.2016

2016 Planlarım

2016'ya girdik ama ben daha yeni yılın ilk yazısını yazabiliyorum =) Daha önce Mola başlıklı yazımda neden bloga daha az yazabildiğimi ve daha az paylaşım yapabildiğimi belirttiğim üzere bazı küçük rahatsızlıklar yaşıyorum ve iş güç derken okuyucu ve seyirci olarak buraları ve sosyal medyayı takip etmeye ancak gücüm yetiyor =) Yine aynı nedenlerden 2-3 aydır kitap da okuyamıyorum, bu benim için çok üzücü ama elden gelen birşey yok; umarım önümüzdeki günlerde bu güzel yeni yılda daha bol okumalar yapabilirim ^o^

Başlığa planlar dedim ama en plansız senem bu aslında =) Kitap okuma rutini oturtamıyorum dediğim gibi şu an ama inşallah okuyabildikçe paylaşmaya devam edeceğim. Blog yazılarımı artırmak istiyorum, hep daha planlı ve sık paylaşım yapmak istiyorum buralarda ama dediğim nedenlerden ötürü gidişat ne olacak şu an için bir fikrim yok =) Yine de buraya bunları yazabilmek, yeni yıl hedefleri koymak benim hoşuma gidiyor ^o^ O nedenle sıklığını bilmesem de kitaplı, kırtasiye yazılı ve çok sevdiğim TV serilerinden de bahsedeceğim bol paylaşımlı bir yeni yıl olsun istiyorum =)

Sizlere de biraz geç kalmış olsam da mutlu, sağlıklı ve sevdiğiniz güzel şeyleri bolca yapabildiğiniz bir sene dilerim sevgili takipçilerim ^o^

Bir sonraki yazım da Goodreads 2016 hedefim olacak ;)


Kawaii Box - Sürpriz İçerikli Sevimli Kutu Çekiliş Talihlisi ^o^


Kawaii Box'tan bugün çekiliş talihlisinin ismini aldım; kazanan "satseda" email adresine sahip takipçim ^o^ Tebrik ederim, birazdan mail yazacağım ama eğer buradan görürseniz de adınızı ve iletişim/adres bilgilerinizi bana yollarsanız (renklikitap@yahoo.com) en kısa zamanda Kawaii Box'la iletişime geçeceğim =)

Çekilişe ilgi gösteren herkese teşekkürler, sevgiler! ^-^