21.02.2016

Son Zamanlarda En Sık Kullandığım Defterler + Kalemler



Dün Instagram'da ve blogunda çok severek takip ettiğim @michitothehappiness'ın çizimlerinden özenerek bu resimleri çizince aklıma gelmişken bir kırtasiye yazısı yazayım dedim ve son zamanlarda en sık kullandığım defterleri ve kalemleri paylaşmak istedim.


Öncelikle bu defteri ve kalem kutuyu aldığımdan beri pek yanımdan ayırmıyorum diyebilirim. Yanıma ajandamı almasam bile genellikle bu defteri almış oluyorum çünkü bu daha çok içine herşeyi not aldığınız türden bir defter oldu. O gün iş yerinde, dışarıda ya da herhangi bir yerde not almam gerekirse veya aklıma birşey gelirse bu deftere not alıyorum. Kalem kutunun içindekiler değişiyor ama resimde gördüğünüz takım kalemim hep içinde oluyor. Accesorize'dan bir kalem daha aldım genelde onu da yanımda taşıyorum.


Siyah zeminde fotoğraf çekince böyle oluyor işte =D Orada siyah çizgisiz bir Moleskine var aslında =D ve yanında da takım olarak Moleskine uçlu kalemim. Bu ikiliyi çok sık yanımda taşımıyorum. Bu defter daha çok evde yazmak için kullandığım bir bilgi ve fikir defteri diyebilirim. Yani ilgi alanım olan konularda; edebiyat, sinema, dil, kültür, dizi, hobi... vs. birçok konuyu yazdığım defter. Sadece bu kalemi kullanmıyorum. Bunlar benim ilk Moleskinelerim pek de seviyorum doğrusu =) Aşağıya daha önce çektiğim bir fotoğrafını daha ekleyeyim en iyisi:





Ajandamdan önceki yazılarımda bahsetmiştim. Yanında Morning Glory marka bir uçlu kalem var geçen yaz onu da Kabalcı Kitabevi'nden almıştım. İkisini çok yakıştırıyorum, güzel bir ikili oldular =) Tabii bu defterde de farklı kalemlerimi de kullanıyorum.


Evde devamlı yanımda bu kalemliğim bulunur, sevdiğim bütün kalemleri içine aldığı için çok kullanışlı. Canım o an hangisi ile yazmak isterse kolaylıkla ulaşabilmek iyi oluyor.


En sık kullandığım kalemler ise soldan sağa şöyle; en solda Kaweco Sport dolma kalemim var, en sevdiğim. İçinde siyah Pelikan kartuş var, ben kartuşları daha kullanışlı buluyorum. Yanında Pelikan Happy Pen dolma kalemim ve içinde Pelikan mavi kartuş var. Bu dolma kalemin ucunu ve yazımını çok beğeniyorum, çok rahat bir dolma kalem. Uni-Ball Signo pastel 2 rengi var bende Pink ve Red her ikisini de çok seviyorum. Temsili koyduğum rengiyle Stabilo kalemlerim. Set halinde değil de zaman zaman renk renk aldığım için birçok rengi biriktirdim, çok seviyorum bu kalemleri de. Kurşun kalem olarak da en sevdiğim Stabilo'nun kurşun kalemleri; yumuşacık yazımı, 2B ucu ve çeşitleriyle bence bir harikalar. Yine temsili rengiyle Zebra Sarasa kalemlerimden biri. Sarasa'larımı da genellikle Notebook Kırtasiye'den 4 al 3 öde kampanyasıyla alıp biriktirdim. Bir tek uzun zaman önce ilk aldığım 3 renk kesik kesik yazıyor aldığımdan beri ama diğerleri bir harika. Alırken deneyip almakta fayda var. Pilot Frixion pastel işaretleyicinin de pembe ve sarı rengi var bende, pastel olmaları çok hoşuma gidiyor. Uçlu kalemim epey eski, çook severek kullanıyorum. Son olarak daha önce bahsettiğim üzere 2 adet Accessorize tükenmez kalemim var, yazım olarak çok farklı diyemem, standart tükenmez kalemler ama tasarımlarına bayılıyorum; indirim zamanı almakta fayda var ;)

Kısaca son zamanlarda en sık kullandığım defterlerim ve kalemlerim böyle. İçlerinde sizin de kullandıklarınız var mı?

Sevgiler,

12 yorum:

  1. Moleskine'in kalemleri de defterleri gibi oldukça güzel geliyo bana da, minimalist filan. En kısa zamanda bir tane edinmem dileğiyle.

    Bu arada çok keyifli bir yazıydı bayıldım bir kırtasiye delisi olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet tasarım olarak çok beğeniyorum ben de; umarım en kısa zamanda dileğiniz gerçekleşir =)

      Sil
  2. Aa Accessorize'de kalem mi satılıyormuş :O Saçımı uzattığım dönemde bile girmeye cesaret edemediğim bir mağaza neden böyle bir algı var anlamıyorum. Bak kalemde satılıyormuş. Demek ki oraya giren her erkeğin kulağı delik olması gerekmiyor bunu bildiğim iyi oldu. Güzel yazı ve çizimlerinizle her zamanki gibi günümüzü renklendirdiniz, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırtasiye ürünleri güzel oluyor ama genelde indirim zamanı çok uygun olduğu için ürünler o dönemlerde gitmekte fayda var ;) Çok teşekkür ederim =)

      Sil
  3. Zebra Sarasa'nin setini aldim yetmedi birkac renk daha aldim ve cok sevdim ama kullanmaya kiyamiyorum. Stabilo'yu her daim kullanirim. Ben dolmakalemde Pelikanciyim. Klasik cizgisini cok seviyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelikan dolma kalemler gerçekten çok güzeller =)

      Sil
  4. Online shop'a girdiğimde Moleskine kalemlere bakıyorum sürekli ama sadece baktım bu güne kadar :).
    Memnun musun kullanımından?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok severek aldım ve severek de kullanıyorum; defterin yanına takılabilir olması da çok güzel =)

      Sil
  5. Moleskine defterler benim de favorilerim arasında yer alıyor. Özellikle Stephen King'in romanlarını okurken sürekli bahsetmesi içimde sürekli bir alma arzusu oluşturuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok yazarın, ressamın favorisi olması benim de hoşuma gidiyor =)

      Sil
  6. Renkli kalem kutun ve defterin çok güzeller.Burda böyle şeyler bulmak çok zor :(

    YanıtlaSil