17.01.2016

Ne Okuyorum?


Şu sıralar çok sevdiğim bir serinin istemeden yarım bıraktığım bir kitabı olan İlkbahar Şafağı Ejderhaları'nı okuyorum. Dün daha önce bıraktığım yerden başladım, Ejderha Mızrağı serisi çok ama çok güzel. Ben ne yazık ki çok kitap almaktan bazen elimde severek okuduğum bir kitabı bırakıp yeni aldığım kitaba başlama hatasını yapıyorum =( Geçen sene böyle yarım bıraktığım kitapları bitirme hedefi koymuştum ama yine arada kitap almaya devam edince yarım kalan kitaplar da yerinde kaldı. Büyük bir hedef koymak istemiyorum ama bu sene çok fazla kitap almayıp elimdeki kitapları bitirmeyi çok istiyorum, umarım başarılı olurum =)



Senenin okuyup bitirdiğim ilk kitabı ise çok severek takip ettiğim bir çizgi roman olan Saga'nın 31. sayısı. Geçen sene benim şu ana kadar okuduğum en iyi çizgi roman serilerinden biri olan Y: The Last Man'in (Y: Son Erkek olarak çevrildi) yazarının bilim kurgu türünde yeni sayıları çıkmaya devam eden güncel serisi Saga da çok güzel bir hikayeye sahip. Ben Y: The Last Man'in daha çok herkese hitap ederken, Saga'nın bilim kurgu severlere daha fazla hitap ettiğini düşünüyorum. Eğer Y: The Last Man'in konusu ilginizi çekerse okumanızı kesinlikle tavsiye ederim, muhteşem bir kurgu, harika bir anlatım. Ben o kadar sevdim ki son sayıyı ağlayarak tamamlamıştım =D 


Bu da son çıkan sayı 32. Yakın zamanda okuyacağım ve bundan sonraki sayı da Ocak ayının sonlarına doğru çıkacak. Ben İngilizce olarak okuyorum ama Türkçe'ye çevriliyor Saga ;)

Benim şu an için okuduklarım bunlar, siz neler okuyorsunuz?

Sevgiler,


12 yorum:

  1. 2016 için benim de hedefim yarım bıraktığım ve alıp henüz okumaya fırsat bulamadığım kitapları okumak umarım başarılı olabiliriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, umarım bu hedefimizi başarırız =)

      Sil
  2. Şuanda o kuşlu sevimli defter direk gözüme çarptı ve bayıldım! *-* Nerden aldın acaba? ^-^ Güle güle kullan :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bursa'da bir kırtasiyeden almıştım, teşekkürler.

      Sil
  3. Merhaba
    Ejder mızrağı seri çok geniş bir seri sanırım 50den fazla kitap yayınlanmıştı Türkiye'de. Takip eden bir arkadaşım söylemişti. Bende yeni unutulmuş diyarlara başladım. Çok büyük ve uzun seriler hemen bitecek gibi değiller. Y: The Last Man çizgiromanını ismini üniversiteden beri duyuyordum. Bir türlü başlayamamıştım. Bu dönem başladım ama yarıda kaldı 10 bölüm falan okudumuştum. Bu saga'yıda sık sık görüyorum. Birde bu yıl goodreads de birinci seçildi. Bende okusam mı diye düşünüyordum. Aslında şöyle okuduğun kadarıyla bunun hakkında da yazarsan, benim gibi merak eden okumak isteyenler için için bir bilgi olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Ejderha MIzrağı serisi ile ilgili şöyle bir durum var; çok fazla kitap var ama ana seri dışında okunacaklar biraz okuyucuya kalıyor. Kitaplarda zaman akışı değiştiğinden farklı karakterler devreye giriyor, ya da farklı temalarda kitaplar da var bir de bazı kitapların başka yazarlar tarafından yazılmış olma durumu var. Ben seriyi okumuş yakın dostlarımın tavsiyeleriyle ve internette bulduğum okuma planlarına göre yalnızca ana seriyi okumaya ve sonrasında istersem sevdiğim karakterlerin kitaplarına bakmaya karar verdim =) Saga ile ilgili olarak dediğim gibi Y: The Last Man'den tür olarak çok farklı tam bir bilim kurgu serisi. Birbirine aşık olmuş, yasak aşk yaşıyor diyebileceğimiz iki askerin hayatlarını odak noktası alıyor; Galaktik savaş, politika, çeşitli entrikalarla bezenmiş güzel bir hikaye. Ben özellikle çizimlerine de hayranım.

      Sil
  4. Artık kitap almayacağım diyorum, elimdekiler bitsin diyorum ama sonra dayanamıyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Kırtasiye ürünlerinize bayılıyorum, hepsi çok şeker. Güle güle kullanın. :)

    YanıtlaSil
  6. Ben kitaptan cok yanindaki kirtasiye malzemelerine baktim :) öyle sekerler ki...

    YanıtlaSil
  7. Bende 2016 gelir gelmez kitaptan okumaktan kesildim. İlk fotoğraftaki kitap da bizim sınıf kitaplığımızda vardı böyle :) Onlara benziyor diyeyim :) Ben de pek okuyamıyorum bu tür macera falan ama çocuk kitabı olsun falan okurum :) Ay ben böyle arada okuyamadığımda ancak böyle yazılar bulup iç çekiyorum :(( Ahhhh ahhhh :(((

    YanıtlaSil