29.07.2015

Noktaları Birleştirme Kitapları

Boyama kitaplarında birden bire bir patlama olunca kitapçılara girer girmez karşımıza çeşit çeşit konularda, rengarenk boyama kitapları çıkar oldu. Ben eskiden internetten sevdiğim resimlerin çıktısını alır, boyardım hatta burada blogda da paylaşmıştım, oldukça keyifli oluyordu ama sonrasında bu boyama kitaplarının çeşitlenmesi büyük bir kolaylık sağladı. Birbirinden ilginç ve rengarenk kitaplar keyifli, stressiz ve huzurlu anlar yaşamamıza yardımcı oluyor. Açıkçası ben ülkemizde böyle farklı hobi kitaplarının yaygınlaşmasından büyük bir mutluluk duyuyorum.


Domingo Yayınevi de yakın zamanda böyle harika bir hobi kitabı çıkardı. Küçükken 1'den başlayıp noktaları birleştirerek elde ettiğimiz resimleri çizmeyi çok severdim. Şimdi bunun yetişkinler için bir versiyonunu çıkarmışlar. Domingo Yayınevi'nin 1000 Nokta serisi aynı zamanda çizimlerin bir eskize dönüşmesini sağlayan, ortaya sanat eserleri çıkarmış olma hissi veren çok güzel bir seri. İlk kitabı ise "İkonlar".


Gördüğünüz üzere benim ilk tamamladığım ünlü isim Charlie Chaplin oldu. Gri ve Siyah boyama kalemiyle de bitirince biraz renklendirdim, fotoğrafda çok şahane çıkmasa da yakından bir sanat eseri çıkarmışım gibi mutlu ediyor beni =D 1000 noktalı oluşu biraz zamanınızı alıyor ama inanın o an herşeyi unutuyorsunuz ve kendinizi kaptırıyorsunuz =) 


Geçenlerde Affectum Libris Yayınevi'de böyle "Noktadan Noktaya" isimli bir kitap çıkardı. Bu da epey kalın ve farklı konularda resimlere sahip bir kitap. Dün elime aldığım için tamamlanmış bir resmin fotoğrafını koyamadım buraya ama edebi, mimari veya sanatçılar üzerine birçok noktalı çizim var içinde, oldukça keyifli.

Hobi kitaplarını sevenlere bu noktaların da bağımlılık yaptığını söyleyebilirim =) 

Sevgiler.


27.07.2015

Moleskine Şablonları

Bu sabah twitterda Moleskin'in bir tweeti hemen gözüme çarptı; el yeteneğinizi geliştirmek için şablonlarımızı indirebilirsiniz gibi bir mesajdı. Biliyorsunuz ki ben de böyle internetten çıktı alıp yeni bir şeyler üretmeyi pek severim, eh tabii hemen tıkladım. Sonuç; Moleskine'in şahane şablonlarıyla tanışmam oldu =D Aslında önce kendim yapmak istediklerimi yapıp, fotoğraflayıp sizinle paylaşayım demiştim ama dayanamadım hemen paylaşayım nasıl olsa sonra yapınca yine fotoğraflarım dedim ;)


Moleskine'in twitterda verdiği link şöyle: http://mymoleskine.moleskine.com/community/msk_templates.php Ancak aynı sayfada "Passions" serisine de sizi yönlendiren bir link mevcut ve o da şurada: http://mymoleskine.moleskine.com/community/passion_templates.php Passions'a özellikle çok sevindim çünkü Book Journal şablonları epey işime yarayacak =D 


Kitap severler özellikle ilk linkteki "An Author a Month"a özellikle bakmanızı tavsiye ederim; orada yazarların "bookmark" şablonları bir harika.

Ben birçok işime yarayacak şablon buldum; kitap ayraçları, kart yapmayı düşündüğüm şablonlar ya da kağıt şablonları... Bir an önce hepsini yapmak için sabırsızlanıyorum =D

Herkese güzel bir hafta dilerim.


25.07.2015

Farklı Çalışma Ortamları

Bu akşam Brain Pickings'te "The Psychology of Writing and the Cognitive Science of the Perfect Daily Routine" isimli yazıyı okurken farkı çalışma ortamları üzerine düşündüm yine. Çalıştığımız ortamların motivasyonumuz üzerindeki etkisi tartışılmaz bir boyutta. Mesela ben sessiz, aydınlık ve mümkünse yalnız olduğum ortamlarda çok daha iyi bir konsantrasyona sahip oluyorum ve daha iyi çalışabiliyorum, hatta kendimi mutlu hissediyorum. Ne yazık ki ofis ortamları her zaman buna müsait olmuyor ve belki de benim bu durumum bir dezavantaj çünkü her ortamda aynı konsantrasyonu yakalayabilmeyi isterdim. Etrafındaki onca gürültüye rağmen işine iyi bir şekilde konsantre olabilen insanlara hayran kalmışımdır hep; ya da kulağında müzikle kendini ortamdan soyutlayanlara. Bir de tabii ki birlikte çalıştığı ortamda diğer arkadaşlarına saygı gösterenleri takdir ederim.


Sıcak havaların gelişine mutlu olma sebeplerimden biri de aslında kendimi daha iyi hissettiğim açık hava ortamlarında çalışabilme şansımın doğmuş olması. Güneş, çimler, çiçekler, çardak... vb. bütün bunlar bana kendimi daha iyi hissettiriyor. Tabii ki bu her zaman olmuyor, ya da uzun süreli olamıyor ama hiç değilse bir süre de olsa böyle keyifi bir ana sahip olmak insana kendini daha iyi hissettiriyor.


Çalışmak, okumak, yazmak, çizmek... vb. açık havada yapıldığında daha rahatlatıcı oluyor. Yalnızca yazın değil tabii ki, kışın da güzel, farklı yerler de çalışılabilir ama en güzeli bahar aylarında bence =)


Sanırım yağmur yağdığında bile böyle güzel ortamlar bulabiliriz çalışacak, okuyacak, yazıp, çizecek... Kapalı ortamlardan olabildiğince uzaklaşıp, fırsatımız olduğunda daha fazla temiz havayı ciğerlerimize dolduracağımız ortamlar bulup zihnimizi açmakta fayda var =)

Tabii bu güzel temiz alanlar daha fazla alışveriş merkeziyle donatılmadan önce...

Sevgiler.


22.07.2015

(Haziran) Favorilerim


Temmuz ayında hiç kitap bitiremedim. Sürekli birşeyler okuyorum, okuyacak zamanım da var ama olmuyor bir türlü bitmiyor. 'Reading slump' denilen kitap kurtlarının kabusu, kitabı eline alamama, okuyamama hastalığı başıma geldi sanırım. Elime kitapları alıp alıp yarım bırakmaya başladım. Değişik bir ruh halindeyim; bayram tatilinin başında içim kıpır kıpırdı, işte o zaman bol bol kitap okurum diyordum; bu sefer de yoğunluktan olmadı =) Sanırım henüz tatil yapamamış olmanın verdiği huzursuzluğun büyük payı var bunda. İş yerinde boş vaktim var şu sıralar ama olmuyor işte =)


Instagram'da bu güzel ayraçlara tesadüfen denk gelince sizinle de paylaşayım dedim. Malum boyama kitapları pek meşhur oldu ama onlara para vermek yerine internette de zevkinize göre milyonlarca resim bulabilir, çıktısını alıp kendi dosyalarınızı oluşturabilirisiniz. Hem işin içine biraz yaratıcılık da girer, hem de büyük keyif alırsınız. Bu güzel ayraçlar da yine böyle bir kitaba sahip bir tasarımcının kendi blogundan; çıktısını almak isteyenler bu linke: http://bydawnnicole.com/2015/05/free-printable-coloring-page-bookmarks.html


Pilot Frixion bu pastel highlighterlara bayıldım! Biraz Zebra Mildliner'a benziyor diyebilirim. Bunları D&R'dan alırken Uni-ball'un pek sevdiğim mat pastel kalemlerinden de aldım; bu iki renk bitmişti, yenilemiş oldum. Yalnız bu jel kalemleri deneyip, akışkan olanlarını almak ve uzun süre tutmadan bol bol kullanmak en iyisi, çünkü durdukları yerde hemen kuruyorlar =)


Word Notebooks Twitter'dan limitli sayıda stickerı isteyenlere yollayacağını söylediğinde ben de hemen istekte bulundum ve geçen gün geldi mektubum. Çok sevindim, tasarımı bir harika ;)


Bu da son zamanlardaki favori defterim diyecektim ama yine dayanamayıp yeni bir defter aldım =D Favorilerimden biri olsun o zaman ;)

Şimdilik benden bu kadar, bu yazı da daha önce yazamadığım Haziran Favorileri yazısı olabilir bence=))

Sevgiler.


17.07.2015

Yeni Kalem Kutum ve Kalem Kutumda Ne Var?

Temmuz ayına bir girdik, boş vaktim çok olmasına rağmen kitap bitirememe, blog yazamama hastalığına tutuldum =D Yazacak, okuyacak bir sürü şey var ama nedendir bilinmez bir türlü elim gitmiyor hiç birine. Biraz sıcağın biraz da (belki de çokça) henüz tatile girememiş olmanın etkisi olabilir ama bir gayretle bu durumu görmezden gelmeye karar verdim ve bir kırtasiye yazısıyla geri döndüm buralara! ^o^

Instagram çok kolay ve rahat bir paylaşım alanı olduğundan benim bu miskinliğimden nasibini almadı tabii =D Orada kolaylıkla paylaşımda bulunuyorum, o nedenle bugün yazacaklarımı eğer beni Instagram'da takip ediyorsanız daha önce görmüş olmanız muhtemel.


Bu güzel kalem kutuyla kelimenin tam anlamıyla ik görüşte aşk yaşadık diyebilirim =) Notebook Kırtasiye'nin önünden geçerken eşime bu sefer girmeyeceğim diyordum ki, "Dur ya da bir bakınayım" diyerek geri döndüm =) Sonra kalem kutuyu görmeme rağmen almadan çıktım ve tam işimiz alışveriş merkezinde bitmişken ve acelemiz olmasına rağmen koşarak o kalem kutuyu almak üzere kırtasiyeye geri döndüm =D Çünkü bir tane vardı ve ben onu almazsam bir daha denk gelmem zor olurdu =D Sonuç olarak aldım ve bayıldım. Böye videoda gördüğünüz üzere 2 katlı olduğunu bilmiyordum, ben özellikle tasarımına vuruldum, üzerindeki çizimler bir harika!



Bugün de hazır yeni kalem kutu almışken bir kalem kutumda ne var videosu çekeyim dedim =D Kalemlerin hepsi tabii ki sığmıyor bu kalem kutuya ama son zamanlarda kullandıklarım bunlar ;)

Sevgiler,