25.04.2015

Yetenek - Kristin Cashore (Yedi Krallık Üçlemesi #1)

Yetenek'i alalı ve okumaya başlayı epey uzun zaman oldu ve sonunda bitirebildim! "Sonunda" diyorum çünkü gerçekten kolay okunabilir bir roman olmasına karşın epey bir zaman aldı kitap.

Bu kitabı seçtiğimde konuyu çok seveceğime emindim ve öyle de oldu zaten. Hikayeyi, karakterleri çok sevdim. Katsa özellikle güçlü bir kişiliğe sahip kadın karakter olarak sunulmuş ama bence bu göze batacak kadar yoğun bir şekilde işlenmemiş; yani tam kararında. Po ise oldukça sevimli. Karakterlerin kendi kişiliklerini ve "yeteneklerini" keşfi anlatılıyor, serinin bu ilk kitabında ve gerçekten heyecanlı bir olay örgüsüyle.



Şimdi gelelim benim neden bu kadar zamanda okuduğuma. Kitabı ilk elime aldığımda o gün 50sf'yı soluksuz okumuştum, bu 200 sayfa olana kadar böyle devam etti; yani tahminen bir haftada kitap çok rahat biterdi. Çünkü hikayeyi sevmiştim, kolay okunur, sürükleyici bir dili vardı ancak ne zaman kitabın ortasına, yol hikayelerinin anlatıldığı kısımlara geldim işte o zaman kitap elimde sürünmeye başladı hatta blogumun sıkı takipçileri dikkat ettiyse arada bir de başka bir kitap (The 100) bitirdim =) Daha önce yol hikayeleri çok okudum, özellikle bunun gibi fantastik türdeki kitaplardan bahsediyorum; hatta Ejderha Mızrağı'ndaki yol hikayeleri efsanevi bana göre. Ancak çok fazla kendini tekrar eden ve gereksiz detaylarla 100 sayfa uzatılan kısımlar okuyucuyu yoran cinsten. Dediğim gibi hikaye gerçekten çok güzel, ancak karakter gelişimi adına uzatılan yol hikayesi ve kesinlikle ilgi çekicilikten uzak, yorucu anlatım (sadece bu kısımlarda) bu kitabın elimde sürünmesine neden oldu. (Goodreads'te bu nedenden ötürü 4/5 yıldız aldı).



Serinin ikinci kitabını bu kitabın başlarındayken kitap fuarı sırasında almıştım, pişman değilim bazı sıkıntılı kısımlara rağmen dediğim gibi sevdim hikayeyi ama yeni kitaba başlamak için biraz ara vereceğim ve başka şeyler okuyacağım.

Bu arada küçük bir eleştiri Pegasus Yayınları'na; bu kitap ciltli ve ciltli kitaplar ne yazık ki çok pahalı ülkemizde. Tamam bu durumda birşey yapamıyoruz ama madem bu kadar para veriyoruz biraz daha kaliteli baskıları hakkettiğimizi düşünüyorum; şu an kitabın üzerinde yazı kalmadı, altın varak baskılar ne yazık ki kalitesiz olmuş =/

Ve şimdi okunacak yeni kitabı seçme keyfini yaşamak üzere bir süre kitaplığımın önünde oyalanacağım ^o^

Sevgiler,


23.04.2015

Kırtasiye: Stabilo Swano White Kurşun Kalem



Stabilo'nun kurşun kalemleri çıktığında beyaz ve pembe gövdeli, silgili olanlarından ikişer adet almıştım ve kullanmaya başlar başlamaz bayılmıştım. 2B yumuşak uca sahip oluşları, renkleri ve silgili oluşları çok hoşuma gitmişti.



Bir süre önce de Stabilo'nun yeni çıkarmış olduğu "bahar" renklerinde kurşun kalemlerini ve bu güzelliği gördüm. Siyah, beyaz ve pembe benim en sevdiğim renkler ve bu kalem olabilecek en ideal, en mükemmel tasarıma sahip benim gözümde.

Stabilo Swano White ismiyle çıkan bu kurşun kalem; beyaz bir gövdeye, siyah demir halkalı pembe bir silgiye sahip. Yani mükemmel tasarım ^o^ Şu noktada hislerimi ancak kırtasiye severler anlayabilir diye düşünüyorum; tasarımı, yazımı harika olan bir kalem için hissettiğim sevgi ve mutluluğu ^o^ Şimdiden milyon adet almak istiyorum, hatta gelecekte bir gün satışı biterse diye stoklamak düşüncesine sahibim =D



Diğer beyaz model daha önce çıkan seriden. Yazımın başında bahsetmil olduğum beyaz kurşun kalem. Açıkçası tasarım olarak onu da çok beğeniyorum; böyle bembeyaz oluşu ve 2B yumuşak uca sahip oluşu çok hoşuma gidiyor.


Son olarak küçük bir yazım örneği de koyayım dedim. Yazının başında görmüş olduğunuz Keskin Color Soft pembe renkli, şu sıralar devamlı yanımda taşıdığım defterime ufak bir örnek yazı da yazdım ;)

Stabilo'nun kurşun kalem çeşitliliğini artırması ve genel olarak 2B uca sahip kalemleri piyasaya sunmuş olması beni çok memnun ediyor. Özellikle silgili, güzel renkli bu kalemler tercih sebebim.

Sevgiler.


16.04.2015

Kırtasiye: Mini Alışveriş


Bazen mini alışverişler daha büyük mutluluklar yaşatıyor insana ^.^ Dün böyle biraz kırtasiye alışverişi yapınca da işte öyle güzel bir mutluluk yaşadım; epeydir de kırtasiye gezmemiştim, iyi geldi ;)

Stabilo kuşun kalemler: D&R'dan aldım. Ben Stabilo'nun kurşun kalemlerini çok seviyorum; bu da şu ana kadar çıkardığı en harika renklere sahip--benim favori renklerim ;)

Umur My Note Defter: Notebook Kırtasiye'den aldım. Bu defterlerden daha önce de bahsetmiştim; bu kapağı da ilk kez görüyorum ve çok beğendim!

Clairefontaine Defter: D&R'dan aldım. Masal kapaklarına bayılıyorum bu defterlerin!

Bulut "Toki Doki" Anahtarlık: Claire's marka. İndirim köşesini ziyaret etmeye bayılıyorum, çok şahane şeyler buluyorum ;)

Kitap Ayraçları ve Rozetler: Toyzz Shop'tan aldım. Toyzz Shop'a da bayılıyorum! Mutlaka böyle tatlı minik sürprizler buluyorum orada ;)



Şimdi yeni cicileri kurcalama zamanı ^o^

Sevgiler.


14.04.2015

Kırtasiye: Deffter

Ben bu markanın defterlerini çok seviyorum! Hem minikler; her yere rahatlıkla taşınabilir oluşu güzel, hem de pratikliği ve kağıt kalitesi hoşuma gidiyor. Ama en güzeli de bir sürü çeşidi olması; zevkinize uygun kapakta bir "deffter" mutlaka bulabiliyorsunuz ^o^

Siz de kullanıyor musunuz bu defterlerden?




13.04.2015

The 100 - Kass Morgan


Kass Morgan'ın The 100 isimli serisinden uzun zaman önce haberdar olmuştum ama serinin ülkemizde yayımlanmaya başladığından haberim yoktu; sonra bir gün Go Kitap! sayesinde haberdar oldum ve nasıl mutlu oldum anlatamam! Go Kitap! son zamanlarda beğenerek takip ettiğim bir yayınevi; çıkardığı kitaplar özellikle genç yetişkin türünde olduğundan beni daha da mutlu ediyor, çünkü sabırsızlıkla beklediğimiz kitapları onların sayesnde elimize alıyoruz. Özellikle mıknatıslı kapakları bir muhteşem!

The 100 son dönemde epey bir popüler olan ve genç yetişkin kurgularında tercih edilen türlerden biri olan distopya türünde bir kitap. Ancak benzerlerinden oldukça farklı. Olay örgüsü, hikayenin işlenişi ve devamlı sizi zinde tutan bir heyecan bu kitabın en harika özellikleri. Genç karakterlerin tahmin edilebilirlikten uzak karakterleri ve deneyimleri Taht Oyunları serisine benzer bir şekilde onların dilinden bölüm bölüm farklı ağızlardan aktarılıyor. Bu tarz anlatımları çok seviyorum; hem okuyucuyu daha çok heyecanlandırıyor, hem de olaylara ve karakterlere daha bir derinlik kazandırıyor.

The 100'ı elimden bırakmadan okudum diyebilirim. Çok yoğun olduğum bir dönemde okumaya başlamıştım ona rağmen hiç olmadı bir bölüm bitiririm diyerek hep yanımda taşıdım =) Kurguyu çoksevdim; karakterleri ise kimi zaman sevdim kimi zaman da onlara sinirlendim ama hep şaşırarak, ağzım açık okudum diyebilirim =D



The 100 21. Gün yine Go Kitap'tan yakın bir zamanda çıktı ve benim de elimde mevcut. Bundan önce okuduğum kitabı yarım bırakmıştım onu bitirip 2. kitaba devam ederim dedim ama aklım nasıl kitapta kalıyor anlatamam. Bu arada bu serinin bir de epey popüler dizisi var, ben izlemedim -- önce kitapları okuamak istediğimden-- ama birçok kişiden aldığım yoruma göre başarılı ve güzel bir dizi olduğu söyleniyor ;)

Kısacası genç yetişkin distopya severlere tavsiyem olur ;)

Sevgiler.


4.04.2015

Nisan'da Kitap


Instagram'da yabancı kitap hesaplarında kullanıcılar bu tarz "#bookchallenge"lar oluşturuyorlar; ben de ne zamandır katılmak istiyorum bu hafta acele bir şekilde adını "Nisan'da Kitap" koyarak böyle bir etkinlik başlattım. Aslında amacım kendi kendime bir liste oluşturmaktı, daha doğrusu pek katılan olmaz diye düşünmüştüm ama bir baktım katılım epey fazla olmuş! O kadar mutlu oldum ki herkese bir de buradan teşekkür ederim!

Ben bu haftanın yoğunluğundan ötürü birazı eski fotoğraf olmak üzere konu başlıklarına uygun fotoğraflarımı paylaştım. Bilmeyenler için Instagram adresim: https://instagram.com/renklikitap/ #NisandaKitap etiketi altında benim ve diğer kitapsever dostların paylaşımlarını görebilirsiniz. Eğer bir Instagram adresiniz varsa siz de istediğiniz günün konusuna uygun fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz! Bu tip etkinlikler ay boyu olsa da hiçkimse hepsini tamamlamak zorunda değil, dilediğinizce paylaşım yapabilirsiniz ;)

İşte benim paylaştıklarım:

1.Gün • Nisan Ayında Okumayı Düşündüklerim: • Yetenek: Ne tazık ki Mart ayı pek verimli olmadı kitap okuma açısından; o nedenle Yetenek'i bu ay bitirmeyi umuyorum  • The 100: Bu hafta bitirmeyi düşündüğüm canım kitabım • The 100 21. Gün: Serinin ikinci kitabı  • Umut Bıçağı: Kaos Yürüyüşü serisinin ilk kitabı   Önceden okuyacaklarımı belirlemeyi aslında pek sevmem ama#NisandaKitap etkinliğimin başında bunu yapmayı istedim, bakalım ne kadar bu listeye bağlı kalabileceğim bunu ayın son günü göreceğiz  


2. Gün • Çay ve Kitap: Bugün epey geciktim saat 12'yi geçti ama hiç olmamasından iyidir diyerek #NisandaKitap'ta ayın ikinci fotoğrafını paylaşıyorum ️ Ben çay içmeyi çok seven biri olarak kitabın yanına da çayı çok yakıştırıyorum. Bu fotoğrafı da daha önce paylaşmıştım, en sevdiklerimden biri 


3. Gün • Favori yazarım: Çok sevdiğim Neil Gaiman 

4. Gün • Öneri: Üçleme ~ Kitaplığımdan size önerebileceğim en harika üçleme Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi serisi