24.03.2015

Yeni Kitaplar: Kaos Yürüyüşü Serisi - Patrick Ness

“Ne kadar muhteşem olduğunu anlamak için sadece ilk cümleyi okumanız yeterli…”
Guardian

Kaos Yürüyüşü serisi uzun süre önce çok sevdiğim bir booktuber olan The Readables sayesinde keşfettiğim bir seri. The Readables o kadar ballandıra ballandıra anlatıyordu ki ben de onun defalarca bahsetmesi üzerine Goodreads'te okunacaklar listeme eklemiştim. Tabii ülkemizde yayımlandığını öğrenmem biraz geç oldu ama şimdi elimde bütün seri var ve çok mutluyum.

Genç-yetişkin türünde çok başarılı eserler yayımlayan bir Tudem yayın grubu markası olan DeliDolu'dan çıkmış Patrick Ness'in bu serisi. Yayınevinin sitesinde yer alan tanıtım yazısından alıntı yapmak istiyorum ki biraz daha fikir verebileyim =)


"Aklınızdan geçen tüm düşünceler başkaları tarafından duyulsa neler hissederdiniz? Hiçbir sırrın saklanamadığı bir yer gerçekten var mı? Todd’un yaşadığı kasaba işte tam da böyle bir yer. Nüfusu sadece erkeklerden oluşan bir kasabayı etkisi altına alan “ses” virüsü yüzünden kimsenin huzuru kalmadı. Zihinlere sinsice sızan düşünceler yaklaşmakta olan büyük bir savaşın habercisi sayılabilir mi? Kasabada kalan son çocuk olan Todd için tek kurtuluş yolu kaçmak görünüyor. Peki ama nereye?..

ABD doğumlu, İngiliz gazeteci, yazar Patrick Ness tarafından kaleme alınan Kaos Yürüyüşü serisi, umutla umutsuzluğun, iyiyle kötünün, savaşla barışın iç içe geçtiği, egemen olma hırsının yol açtığı savaşların ve bombaların gölgesinde masum bir aşkın yeşerdiği nefes nefese okunacak güçlü bir distopya…

Oscar ödüllü senarist Charlie Kaufman’ın kaleme aldığı senaryoyla yakın bir gelecekte sinemaya da uyarlanacak olan Kaos Yürüyüşü üçlemesi, Carnegie Madalyası’nın yanı sıra; Guardian Edebiyat Ödülü, Costa Ödülü, Booktrust Gençlik Ödülü gibi birçok farklı ödülün sahibi. Genç yaşına rağmen edebiyat dünyasında kırılması güç rekorlar elde eden Patrick Ness, Carnegie Madalyası tarihi boyunca iki kez ödüllendirilen yedi yazardan ve iki yıl üst üste ödül kazanan iki yazardan biri olmaya hak kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır." (DeliDolu - Umut Bıçağı - Kaos Yürüyüşü 1)



Gördüğünüz üzere yazarın başarısı ve serinin konusu epey övülüyor. Ben yazarın bu serisinden önce Canavarın Çağrısı kitabını okumuştum; o da çok şahane illüstrasyonlara sahip, dikkat çekici bir kurguydu. O kitabı da yine Tudem'den çıkmıştı, konusu için buraya tıklayabilirsiniz. Canavarın Çağrısı'ndaki yazarın başarılı kurgusu çok hoşuma gitmişti şimdi bu seriyi de keyifle okuyacağımı düşünüyorum.

Siz bu seriyi okumuş muydunuz? Yorumlarınızı ipucu (Spoiler!) vermeden yaparsanız çok mutlu olurum ^o^

Sevgiler.




3 yorum:

  1. uye olamıyorum gadget hatalı dıyor...postunuza gelınce ; sınemaya uyarlandıgında ya kıtap okunmamamlı ya sınema ızlenmemelı dıyenlerden ama ıkısınıde yapanlardanım..kıtaptakı o hıssı bulamıyorum sınemada..bunu cok merak ettım o ayrı..sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman bloggerdan kaynaklı hata mesajı geliyor. Sinemaya uyarlanma konusunda ben de hemfikirim; ben genelde kitabı okumayı eğer istersem filmi daha sonra izlemeyi tercih ediyorum =) Sevgiler.

      Sil
  2. Güzele benziyor. Gördüğümde bir karıştıracağım.

    YanıtlaSil