18.01.2015

Kitap: Okumaya Devam


Okumaya devam =)

Bu sene epey verimli başladı. Bu sene aldığım en iyi karar ise yarım bıraktığım kitapları tamamlamak. Çok sevdiğim kitaplar da olsa bazen yarım bırakıp yeni aldığım bir kitaba başlıyorum ve sonra o yarım bıraktığım kitaba geri dönmek çok zor oluyor. İşte bu nedenle bu benim için çok önemli bir karar =) Yalnız tabii ki sevmediğim için bıraktığım kitapları tekrar elime almayı düşünmüyorum. Sevmediğim kitapları ya sevebilecek birine hediye ediyorum ya da birini bulamazsam satıyorum; böylelikle hem ben vakit kaybetmiyorum hem de başka birini mutlu etmiş oluyorum ;)


Bu sene epey verimli başladı dedim çünkü bol bol okuyorum ama işin komik yanı Goodreads'te henüz bitirdiğim bir kitap yok, hatta Goodreads o büyük sayıdaki okuma hedefimden ötürü şu an bir kaç kitap geridesin demeye başladı bile =D Bunun nedeni yarım bıraktığım kitaplarda da bir birini bir diğerini okumam, ya da çizgi romanlarda sayıları işaretlemeyip ciltlerin bitmesini beklemem vs. sonuç olarak bol bol okuyor muyum bu önemli benim için ;)

Kısaca yarım bıraktığım kitaplara geri döndüğüm için çok mutluyum ;) Umarım bu aldığım kararı hakkıyla tamamlayabilir ve elimde hiç yarım kitap bırakmam bu sene. Eminim o zaman yeni kitap almak daha büyük keyif verecektir =)

7 yorum:

  1. Ben de bu hızla okuyabilsem keşke. :D İnternet insanın ister istemez çok zamanını alıyor. Ben hiç sevmem yarım bırakmayı ve zorlarım kendimi. Bıraktığım çok azdır ama onlara da pek dönmüyorum. Ama dönmek lazım belki de.. Benim de yarım bırakmasam da elimde sürünen kitaplar olabiliyor, şu ara öyle bir kitabım var. Kitapla ilgili malesef dayanamayıp göz attığımdan her şeyi biliyorum ve şimdi okurken biraz tuhaf oluyor. Sıkılmasam da hani artık bitsin diye bekliyorsun.. Bitse bir. :) Yine resimler harika bu arada! Umarım hedefini tamamlarsın! :)
    Ben de bloguma beklerim bu arada, ortaboypopcorn.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  2. Bu yıl kimi görsem kitaplar ve alışkanlıkları ile ilgili yeni kararlar alıyor :) Ben de kütüphanemdekileri bitirmeden bir yenisini daha almamaya karar vermiştim mesela umarım ben de sözümü tutabilirim. Bir de söylemeden edemeyeceğim birden fazla kitap okuyanlardan asla olamadım. Ama çok da özendim nasıl yapıyorsunuz şu işi bi anlasam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında birden fazla kitap okumamak en iyisi; özellikle aynı türede kitaplarsa. Ama biri kurgu, biri kurgu dışı olursa en azından okuması daha kolay oluyor =) Ben de çok sevmiyorum bu huyumu ama dayanamayıp hep elimi başka kitaplara uzanırken buluyorum =P

      Sil
  3. Yarım bırakmayı hiç sevmiyorum ne yapıp edip bitiyorum ancak geçen sene planlayıp okuyamadığım kitaplar oldu onlar benim için bir nevi yarım bırakılmış kitaplar umarım ben de onları okuyabilirim
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir de planlayıp bitiremediklerimiz var tabii =) Umarım hepsini okuyabiliriz ;)

      Sil
  4. Aferin sana. :) Yarım bırakmak ve sonra yeniden okumak çok zor oluyor. :)

    YanıtlaSil