27.06.2012

Kırtasiye: mochithings



Bu gece şöyle sevdiğim bloglarda gezineyim dedim, harika yazılar okudum ama en güzeli bu siteyi http://www.mochithings.com keşfetmek oldu. Muhteşem kırtasiye ürünleri var, benim özellikle sevimli kawaii ürünlere bayıldığımı biliyorsunuzdur, burada da onlardan fazlasıyla mevcut;D Kesinlikle bayıldım, siz siteyi incelemeden önce ben birkaç beğendiğim ürünün fotoğrafını da paylaşayım sizlerle;)










Bu Kapağa Bayıldım!


İllüstrasyon kapakları çok sevdiğimi hep söylüyorum, bu kapağa da bayıldım! Gizemli ama eğlenceli bir tarafı var; okunacaklar listemde.



26.06.2012

ASİ ve LEVİATHAN - Thomas E. Sniegoski


Orijinal ismi: The Fallen (The Fallen, #1)
Yazar: Thomas E. Sniegoski
Çeviren: Evrim Solpan
Yayınevi: Artemis
Tür: Fantastik, genç-yetişkin
Seri: Birinci Kitap
Sayfa sayısı: 442


Tanıtım Yazısı: On sekizinci yaş gününde Aaron’ın hayatı tepetaklak oldu. Başına gelen garip olayları, yaşadığı değişimleri, birden ortaya çıkan hayret verici yeteneklerini kimseyle paylaşamıyordu. Delirip delirmediğinden bile emin değildi. Derken gizemli bir adam, aradığı ama hiç de memnun kalmayacağı cevaplarla ortaya çıktı. Aaron bir faniyle bir meleğin oğluydu ve düşmüş melekleri kurtarmak üzere seçilmişti.


Kapak Tasarımı: Siyah kanatlı bir erkek fotoğrafı kitabın içeriğine uygun ve ilgi çekici bir seçim olmuş. Hep söylüyorum Artemis Yayınları'nın kitap kapakları gerçekten çok başarılı oluyor, kaliteli ve güzel basılmış kitapları elde tutmak keyif veriyor, bu nedenle bu kapağı da çok beğendim, bence çok başarılı.


Yorumum: Kütüphaneden aldığım ve birkaç hafta önce okuduğum bir kitap Asi ve Leviathan. Daha önce satın almayı hiç düşünmemiştim bu kitabı açıkçası pek bilgim de yoktu sadece raflarda görüyordum, konusunu bilmiyordum sadece düşmüş melek temasının hakim olduğunu biliyordum. Daha sonra kütüphanede görüp aldım bu kitabı ve okumaya başladım. Oldukça kalın ve iki bölümden oluşan bir kitap olmasına rağmen açıkçası bir solukta okudum ve bitti. Son zamanlarda okuduğum en başarılı kitaplardan biri olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.


Düşmüş melek temasını son zamanlarda bir çok genç yetişkin (young adult) romanında görmek mümkün. Konuların birbirine benzer olmadığı farklı ve yaratıcı kitapları keşfetmek okuyucuya kalıyor ve eğer böyle bir kitabı yakalarsanız da onu okumak büyük bir keyif veriyor. 


Asi hakkında bilgi edinmek için tanıtım yazısını okumanız yeterli, eğer konu ilginizi çekerse benim tavsiyem kitabı elinize alın ve keyifle okuyun. Aaron'ın hikayesi heyecanlı ve beklenmedik gelişmelerle dolu çarpıcı bir genç yetişkin romanı, ben çok sevdim ve açıkçası kitabı satın almadığıma pişmanım, keşke daha önceden kitaplığıma koysaymışım. Şimdi ikincisini okumak için sabırsızlanıyorum.


Puanlama:





21.06.2012

Ne Okuyorum?


Şu kapağın, şu ismin güzelliğine bakar mısınız? Ne zamandır okumak istiyordum dün gece bu kitabın ebookunu okumaya başladım, gerçekten çok keyifli.

Çekilişten Gelen Kitabım



Sevgili Euphoric'in blogunda bir kitap çekilişi etkinliği vardı, katılan herkes birbiriyle eşleştirildi ve birbirine kitap yolladı. Bana sevgili Özlem'den gelen bu muhteşem kitabı ve kitap ayracını görüyorsunuz fotoğrafta.Özlem'e ne kadar teşekkür etsem azdır, kitaba da ayraca da bayıldım! Çok teşekkür ederim, umarım o da benim gönderdiğim kitabı beğenir=)


15.06.2012

Okumayı Düşündüklerim

Bu hafta Okumayı Düşündüklerim'de Doğan Egmont kitapları var=)



Bu seri sona eriyor gördüğünüz gibi ama ben henüz tek bir kitabını okumadım. Gerçekten çok merak ediyorum bu seriyi.


Bu da diğer bir son kitap. Lord Umber Günlükleri 3. kitap ile son buluyor. Merak ettiğim ve diğer bir okumak istediğim seri de bu.

Gençlik romanları okumayı çok sevdiğimden hep bahsediyorum ve Doğan Egmont bu alanda çok başarılı bir yayın evi. Okumayı istediğim birçok kitabı var doğrusu;) Bu kitaplar ve daha fazlası hakkında bilgi edinmek isterseniz Doğan Egmont'un sitesine bakabilirsiniz: http://www.de.com.tr/ 








Ne Okuyorum?


Şu sıralar ne çok "Ne Okuyorum?" yazısı yazdım değil mi, sıcaktan mıdır nedir rahat rahat bir kitaba konsantre olamadım. Kütüphaneden aldığım kitapları vakit darlığından okuyamadığımı keşfedince strese girmek yerine onları bir kenara aldım ve elimdeki kitapları okumaya geri döndüm. Geçenlerde sahaftan bu yepyeni Şafak Vakti kitabını almış ve elimdeki seriyi tamamlamıştım. İlk üç kitabı okudum ama bu sonuncuyu hep ertelemiştim, sonunda bunu da aldım ve bugün okumaya başladım. Twilight serisini ben pek severim, filmlerini bütün kitapları okuduktan sonra izlemeyi aklıma koymuştum, öyle de yapacağım. Son kitabın filminin ikinci yarısı Kasım'da geliyor, o zamana kadar okumuş olacağım ne güzel=) Bu arada elimdeki son kitap seriden farklı bir kapağa sahip olmuş oldu, bu film kapağı, seri biraz bozuldu ama olsun bu kapağa bayıldım ben=)

Bu arada goodreads sayfamda da görebilirsiniz şu anda okumakta olduğum farklı farklı kitaplar var, bunları zaman zaman okuyorum ama önceliğim hep bir kitap oluyor.


11.06.2012

Ne Okuyorum?


Öğlen Dracula'yı okuduğumu yazmıştım ve tam tahmin ettiğim gibi Dracula akşam üzeri bitti. Böyle olunca ben de hemen yeni bir kitaba başladım ve aynı gün içersinde ikinci kez "Ne Okuyorum?" yazısı yazmış oldum. 

Aslında aklımda başka bir kitap vardı ama elim birden Ürperti'ye gitti ve heyecanla başladım kitaba. Daha  19. sayfadayım ama şimdiden beni etkiledi bu kitap. Heyecanla ve büyük bir keyifle okuyacağıma inanıyorum bu uzun zamandır okumayı istediğim kitabı;)



Ne Okuyorum?


Bursa Kitap Fuarı'ndan aldığım Dracula'yı okuyorum. NTV Yayınları'nın Dünya Klasikleri çizgi romanlarına bayılıyorum. Gerçekten çok kaliteli kitaplar ve okuması da çok keyifli oluyor. Ben çizgi roman okumayı çok seviyorum haliyle Dracula'ya da bayıldım. Kitap iki kitaptan oluşuyor, dün gece ilk kitabı bitirdim ve yarısına geldim kitabın, şu an 74. sayfadayım. Bugün biter diye düşünüyorum;)



4.06.2012

Yeni Kitap Ayraçlarım

Sizlerle bugün kendi yaptığım kitap ayraçlarımı paylaşıyorum. Video kalitesi pek iyi değil, bunun için kusura bakmayın, kameramın şarjı bitti ben de cep telefonuyla çekmek zorunda kaldım. Umarım beğenirsiniz;))




Günün Sürprizi

Kapı çalar, "Kim o?" dersiniz ve isminiz söylenir, posta gelmiştir ve posta bir kitaptır. İşte güne güzel başlamak diye buna denir;)

http://okumagunlugum.blogspot.com/'dan sevgili Eren bir çekiliş düzenlemişti ve ben de bu çekilişten Kristin Hannah'nın Ateşböceği Yolu kitabını kazandım. Kitap bana çok güzel bir kitap ayracı ve yine aynı güzellikte bir kartpostalla geldi. Sevgili Eren'e bir kez daha çok teşekkür ediyorum;)