29.02.2012

Okumayı Düşündüklerim


Bu haftaki seçimlerim Pegasus Yayınları'ndan. Her iki kitabı da çok merak ediyorum!


Yakut Kırmızı - Kerstin Gier


Tanıtım Yazısı: 


AŞK TÜM ZAMANLARIN İÇİNDEN GEÇER -1


Tüm zamanların sınırlarını aşan bir yolculuğa hazır mısınız?
Uluslararası çok satan yazar Kerstin Gier’den unutamayacağınız ve bağımlısı olacağınız bir seri…
Bazen sır küpü bir ailede yaşamak gerçekten de zordur. En azından 16 yaşındaki Gwendolyn bundan kesinlikle emindir. Ta ki günün birinde kendini son yüzyılın Londra’sında bulana dek. O zaman bunun ailesinin en büyük sırlarından biri olduğunu anlar. Buna karşın anlamadığı; bu zaman yolculuğunda aşka yer olmadığıdır. Çünkü bu, durumu daha karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramaz!
Çoksatan yazar Kerstin Gier 
dünyanın en güzel duygusunu hiç kimsenin başaramadığı biçimde hayata geçiriyor!
Ateşli, komik ve acıklı: 
Gideon & Gwen aşklarıyla tüm zamanların sınırlarını aşıyorlar!
Serinin diğer kitapları; Safir Mavi, Zümrüt Yeşil.


Yetenek - Kristin Cashore


Tanıtım Yazısı:


YEDİ KRALLIK ÜÇLEMESİ 1.KİTAP


Katsa sadece ellerini kullanarak bir insanı öldürebilme becerisine sahiptir. Olağanüstü bir hünerle doğan, nadir insanlardan birisi, bir Yetenekli?dir. Kralın yeğeni olduğu için ayrıcalıklı bir hayat yaşaması gerekirken, Öldürme Yeteneği sebebiyle kralın hizmetindeki bir kiralık katil olmak zorunda kalmıştır. Katsa, Savaşma Yeteneği olan Prens Po?yla tanışınca hayatının değişeceğinin henüz farkında değildir. Po?yla dost olacaklarını hayal etmemiştir. Kendi Yeteneği ile ilgili yeni bir gerçeğin açığa çıkacağını ve çok uzaklarda, dehşet verici bir tehlikenin kol gezdiğini ise aklından dahi geçirmemiştir.
Yetenek, insanın içini titretecek bir romantizme sahip.
-LA Times
İşte muhteşem bir kitap! Yarı vahşi Katsa?nın askerlerle, fırtınalarla ve kendi doğasıyla verdiği mücadele sırasında insanlığı öğrenmesi? Büyük bir hevesle okudum!
-Tamora Pierce
Bu sürükleyici kitapla Cashore, çıtayı inanılmaz derecede yükseltmiş.
-Publishers Weekly
İnce bir tutku ve yabani bir zarafet, gerçekçi kahramanlıklar ve sade bir güzellikle dolu bu öyküde hiçbir yenilgi kesin değil ve tüm
zaferlerin bir bedeli var. Her anlamda Yetenek dolu.
-Kirkus Reviews
Etkileyici bir roman. Okurlar, bu incelikle yazılmış,muhteşem fantastik romanı okumaya doyamayacaklar.
-Booklist
Olağanüstü bir hikâye, heyecan verici, vurucu ve rahat okunuyor. Hem fantastik hem de romans okurları bu kitaba bayılacaklar.? -SLJ





28.02.2012

Reeder COLOR II

E-reader almak uzun zamandır düşündüğüm bir şey; artılarından eksilerinden, bazı modellerden daha önce yazılarımda bahsetmiştim. Araştırmalar yaptım; Kindle ya da Nook için mailler attım, bilgiler aldım ama bir türlü karar verememiştim. Bir süredir Reeder markasını takip ediyorum; ürünleri bana göre çok başarılı e-reader ya da e-pad almak isteyenler için çok güzel alternatifler sunuyorlar. Benim için en önemli ayrıntılardan biri renkli bir e-reader istiyor olmam; o yüzden e-pad türünde bir şey mi alsam yoksa e-reader mı alsam diye düşünürken bilgisayar özelliklerine ihtiyacım olmadığına sadece kitap okumaya yönelik kullanmaya karar verdiğimden Reeder COLOR II'yi tercih ettim ve sonunda kararımı verdim. Reeder  COLOR II'nin tasarımı ve özellikleri tam anlamıyla benim isteklerimi karşılar nitelikte. Fiyat açısından da çok uygun, Reeder'ın kendi sitesinde 205TL. Ben de bir süre para biriktirdikten sonra umarım bu güzelliği ellerime alacağım;)

7 inç renkli TFT dokunmatik ekran

Video oynatma özelliği ile film ve MP4 izleme

MP3 çalar özelliği ile kitap okurken müzik dinleme

Kitap üzerinde kalemle not yazma özelliği

Font büyütme ve ekran döndürme ile kolay okuma

PDF ve Epub dahil geniş format desteği

2 GB dahili, 32 GB arttırılabilir hafıza

Slayt gösterisi ile dijital fotoğraf çerçevesi özelliği

USB 2.0 ile hızlı bilgisayar bağlantısı 

Zarif ve şık tasarımıyla sadece 290 gram

Ne Okuyorum?


DEX Yayınları'nın facebook'taki %50 indirim fırsatından daha önce bahsetmiştim, işte ben de %50 indirim şifremi alır almaz D&R'a gittim ve çok istediğim Paranormal serisinin ikinci kitabını kaptım. Daha önce Kitap Günlüğü #33 videomda da bahsettiğim üzere elimdeki kitaba konsantre olamıyordum ve daha fazla kendimi zorlamayıp yeni bir kitaba geçmeye karar verdim ve bu kitaba başladım. Şimdi çok mutluyum, hikaye gerçekten çok güzel ilerliyor; Kiersten White'ın dilini ve Evie'yi çok özlemişim=))

27.02.2012

Bu Kapağa Bayıldım!


Bu kapağa gerçekten bayıldım!=) Öyle eğlenceli ki kitap tanıtımında içerik için de aynı şeyi yazmışlar, içi dışına yansıyan harika bir kapak.


26.02.2012

Canavar - Walter Dean Myers




Orijinal ismi: Monster
Yazar: Walter Dean Myers
Çeviren: Bahadır Argönül
Yayınevi: ON8
Tür: Genç Yetişkin, gizem, suç
Sayfa sayısı: 172

Tanıtım Yazısı: Belki de kendi filmimi yapabilirim. Yazıya dökebilir ve kafamda oynatabilirim. Okulda yaptığımız gibi, sahnelerin taslağını hazırlayabilirim. Yaşamımın öyküsü olur bu film. Hayır, yaşamımın değil, yaşadığım bu deneyimin. Yanıma almama izin verdikleri deftere yazarım. Adını da savcı hanımın bana dediğinden koyarım: CANAVAR!

Bir sinema filmi, filmde bir sahne. Beyaz perdede Siyah bir genç: Elleri kelepçeli, sanık sandalyesinde. Her zaman girip çıktığı bir dükkânda yaşananlar nedeniyle, belirsiz bir tutukluluk sürecinde yargılanıyor. Walter Dean Myers, ödüle boğulmuş bu romanında hukukun en temel ilkesini sorguluyor: Suçu ispatlanana kadar herkes masumdur! Öyle midir gerçekten?
2000’de de sıradışı anlatımıyla dikkat çeken Canavar (Monster) adlı kitabıyla Michael L. Printz Ödülü’nü alan Walter Dean Myers, Afroamerikan yazarlara verilen Coretta Scott King Ödülü’nü beş kez kazandı. Myers, bugün ailesiyle birlikte New Jersey’de yaşıyor.
Kapak Tasarımı: Eğer arka kapaktaki konuyu okuduysanız şöyle bir evirip çevirdiğinizde kapak tasarımının konuya ne kadar uygun olduğunu farkedebilirsiniz. Karanlık, gizemli, sırları kendinde barındıran ama profilinden çözemediğiniz bir genç var kapakta. Kitabı okuduktan sonrada gerçekten ne kadar uyumlu bir tasarım olduğunu düşünüp durdum, çok başarılı. Bu arada ON8'in kitap boyutu seçimi de çok hoşuma gitti, kolaylıkla her yere taşıyabildiğim bir boyutu var kitabın.
Yorumum: Suçu ispatlanana kadar herkes masumdur! Öyle midir gerçekten?
Bu soru kafanızda kitabı okumaya başlıyorsunuz ve etkileyici, gizemli bir hikayenin ortasında kendinizi buluyorsunuz. Steve Harmon'un içinde bulunduğu durum zaten ilgi çekiciyken hikayenin birden bir filme dönüşmesi onu daha da ilgi çekici yapıyor. Kitabı okurken en çok hoşuma giden şey de ana karakterimizin bu hikayeyi bir film senaryosu gibi bize aktarması oldu. Bu sayede hikaye su gibi aktı, bir çırpıda okuyup bitirebildim. Tiyatro oyunu okumak gibiydi aslında, daha önce senaryo da okumuştum ama bu daha çok önceden okuduğum tiyatro oyunları gibi daha dinamik bir yapıya sahipti, bu dinamizmin sağlanması ve hikaye boyunca kaybolmaması sanırım bu kitabın bu kadar başarılı olmasının ardındaki nedenlerden ilki.
Steve'in yargılanmasını bir oyun gibi okurken bir yandan da mahkeme boyunca karşımıza ciddi sorular çıkıyor; suç - masumiyet ilişkisi, ırkçılık vb konularla ilgili. Yazarın bu soruları ele alışı ve hikaye boyunca daha fazlasının zihnimizde oluşmasını sağlama konusundaki başarısı göz ardı edilemeyecek türden. Benim sonlara doğru zihnimde bu sorular ve konular cevap bulurken aynı zamanda cevapların da kimi zaman sorular olabileceğini farkettim. Bu duyguyu yazarın yaratması çok önemli bence, CANAVAR bu açıdan da farklı bir kitaptı benim için.
Okurken gerçekten çok keyif aldım, son zamanlarda okuduğum en başarılı kitaplardandı CANAVAR. ON8'in twitter'da yaptığı bir yarışma sonucunda kazanmıştım bu kitabı, bir kez daha onlara buradan bu harika kitabı bana gönderdikleri için çok teşekkür ederim.
Puanlama: 



21.02.2012

Carine Brancowitz'in Kitapları

Carine Brancowitz'in illüstrasyonları o kadar hoşuma gitti ki paylaşmadan edemedim. Özellikle kitaplı olanlara bayıldığım için onlardan en beğendiklerimi koyuyorum, gerisi için http://www.carinebrancowitz.com/WORKS.






20.02.2012

DEX Hediye Veriyor!


İşte DEX'in bugün resmi facebook sayfasında yaptığı duyuru. Ben görünce çok heyecanlandım, hemen videoları paylaştım veee indirim çekimi kazandım! En kısa zamanda D&R"a gidip bir DEX kitabı kapmak farz oldu;)


Siz de mutlaka DEX'in facebook sayfasını ziyaret edin: http://www.facebook.com/DEXpub


Bu Kapağa Bayıldım!


Goodreads'te okunacaklar listeme bakarken dikkatimi çekti, ne kadar güzel bir kapak, zaten illüstrasyonları her zaman daha çok seviyorum kitap kapaklarında bu da şahane olmuş.


19.02.2012

Pazar Gecesi


[link]

Ne okuyorum: http://www.penguin.co.uk/ sitesinde kitap tanıtımlarını.

Ne yazıyorum: Yeni ajandama bu hafta yapmam gerekenleri, haftanın blog yazı başlıklarını.


Ne izliyorum: Once Upon a Time

18.02.2012

Okumayı Düşündüklerim

Anime izlemeyi çok seviyorum ve bu hafta okumayı istediğim mangalardan seçim yapayım istedim size. Bu mangalardan Death Note'u yalnızca izledim ve benim en sevdiğim animelerden biridir. Mangaların hepsi Akılçelen Kitaplar yayınevinden.


Death Note ~ Ölüm Defteri - Tsugumi Ooba


Tanıtım Yazısı: 


Japon çizgi romanlarına verilen isim olan Manga, dünyada bir çılgınlık halini almıştır. Death Note (Ölüm Defteri) yayınladığı bütün ülkelerde satış rekorları kıran ve geniş bir hayran kitlesine sahip en önemli manga serilerinden biridir.

Bu deftere adı yazılanlar ölür… Ölüm Tanrısı Şinigami Ryuk'un insanoğlu dünyasına düşürdüğü defter: DEATH NOTE (ÖLÜM DEFTERİ).

Bu doğaüstü defteri bulan ve dünyadaki cani suçluları ortadan kaldırmak için kullanmaya karar veren Light Yagami (nam-ı diğer Kira) ile kimsenin çözemediği olaylarda polise yardım eden L adlı gizemli detektif arasındaki muhteşem mücadele böyle başlar.

Light Yagami bu deftere ismini yazdığı ve yüzünü bildiği herkesin öleceğini keşfeder. Önceleri defteri kuşkuyla kullanmaya başlayan Light, ismini yazdığı insanların hayatlarının kendisinin belirlediği ölüm şekliyle son bulduğunu görür. Her geçen gün defterin yeni yeni özelliklerini öğrendikçe hayalindeki dünyayı yaratabilmek için defteri kullanmaya başlayarak adalet mekanizmasının yeterince cezalandıramadığı azılı suçluları öldürmeye karar verir. Suçlular gizemli bir şekilde ve peş peşe ölmeye başlayınca durum polisin dikkatini çeker ve dünyadaki birçok gizemli olayı çözmekle görevlendirilmiş olan "L" adlı dedektif, konuyu araştırmak üzere polisin yardımına koşar.



One Piece 1. Cilt ~ Maceraların Doğuşu - Eiichiro Oda


Tanıtım Yazısı: 


24 Aralık 1997 yılında ilk cildi Japonya'da yayınlanan "One Piece" Japonya tarihinin gelmiş geçmiş en çok satan kitabı olma rekorunu elinde tutuyor. Kasım 2011'de 64. Cildi yayınlanan serinin Japonya'da toplamda 250 milyondan fazla sattığı bilinmekte. Serinin 61. Cildi ise tek kitap bazında 3.8 milyon adet satarak Japonya'nın en çok satan kitabı ünvanını taşımakta. Onu 60. Cilt (3.4 milyon), 59. Cilt (3.2 milyon), 57. Cilt (3 milyon) ve Harry Potter Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2.9 milyon) takip etmektedir. Dünya çapında da en çok okunan manga'lardan biri olan "One Piece" temel olarak Monkey D. Luffy adlı 17 yaşında, doğa üstü bir meyveyi yedikten sonra elastik özellikler kazanan bir gencin korsanlar kralı olma çabasını anlatır. Vaktinde Türk televizyonlarında da yayınlanan animesi de Türk seyircisi tarafından da bilinmektedir.

Para, Şöhret ve güç. Dünyadaki her şeyi elde etmiş korsanlar kralı Gold Roger'in ölümünden önceki son sözleri, Tüm dünyanın gözlerini denizlere çevirdi. "İstediğiniz benim hazinem mi? Sizin olsun! Gidin bulun haydi! Elde ettiğim her şeyi 'Orada' bıraktım." İşte bütün dünyada büyük korsan çağı'nın başlangıcı böyle oldu.



Naruto 1. Cilt - Masaşi Kişimoto


Tanıtım Yazısı:


Naruto, Ünlü Mangaka Masaşi Kişimoto Tarafından Yaratılan, 1999 Yılından Beri Japonya'da Yayınlanan Dünyaca Ünlü Manga Serisi Artık Türkiye'de.

Bugüne Kadar Japonya'da 100 Milyondan Fazla Satan Naruto Serisi, 2002 Yılında Bu Başarısı Taçlandırarak Animeye Uyarlandı. Ülkemizde De Gösterilen Bu Anime, Manga Kültürünü Dünyaya Tanıtıp; Naruto'yu Dünyadaki En Önemli Mangalardan Biri Haline Getirdi. Yıllardan Beri Geniş Bir Hayran Kitlesi Tarafından Türkçe'de Yayınlanması Beklenen Bu Eser, Manganın Özünden Hiçbir Şey Kaybetmemesine Özen Gösterilerek Ve Japonya'da Olduğu Gibi Sağdan Sola Okunacak Biçimde Hazırlandı. Yediden Yetmişe Herkese Hitap Eden Naruto, Çizgi Roman Kültürü İle İlgili Olmayanların Bile Severek Okuyabileceği Bir Eser.




15.02.2012

Kitabım ve Ben



Çok sevdiğim blogger Göksuk blogunda yaptığı müthiş çizimlerini paylaşıyor, ben de geçen gün ağzım sulana sulana ayy ne harika şeyler çizmiş yine diye bakınıp dururken yaptığı çizimlerden birinin altında bir link vermiş ve bu sitede 5dk da yaptım bu çizimi siz de bakın demiş. Ben de hemen atladım tabii. Sonra başladım çizmeye ve inanamadım sanki sihirli bir el değmiş gibi birden ben de kendimi çizdim=P Ama çok eğlendim çizerken, bir taraftan baktım tabii Göksuk nasıl çizmiş diye=) Ne kadar güzel bir siteymiş, ben de Göksuk'tan öğrendiğim bu siteyi sizinle paylaşayım: http://pixlr.com/editor/ Ona da bir kez daha buradan da teşekkürler!


9.02.2012

Kırtasiye: Japanese Washi Tape



Kırtasiye yazılarımda hep bahsediyorum ben bu bantları çok seviyorum diye, bunlar deco bantlardan farklı olarak Japon maskeleme bantları yani "washi tape"ler. İnternette bu şekilde arattığınız zaman bulabilmeniz mümkün, benim en sevdiğim site ise Cute Tape. Bu sitede şahane bantlar var.

Bu arada Türkiye'de deco tapeler en azından taklitleri kırtasiyelerde bulunabiliyor, ama Japon washi tapelerden hiçbir yerde görmedim ben. Eğer Türkiye'de bildiğiniz bir yer varsa washi tape satan, bana da haber vermeyi unutmayın!

Resimler Cute Tape'den, mutlaka ziyaret edin siteyi!