31.01.2012

Kitap Ayracı #16

İşte bu haftaki seçimlerim; kitap ayraçlarının hepsi etsy'den, resimlerin altlarındaki linklerden ulaşabilirsiniz.



Monster High sevmeyen var mı?=))



Bu Hello Kittyler çok sevimli=))



Angry Birds!!



Buna bayıldım, çok tatlı, ben de yapmayı planlıyorum!



Zebra desenine bayılıyorum! En sevdiğim renkler de pembe, siyah, beyaz=)


30.01.2012

Okumayı Düşündüklerim



Bu hafta seçtiğim kitaplar çok sevdiğim DEX Yayınları'ndan! Bu yayınevi hangi kitabı çıkartırsa çıkartsın hepsini okumak istiyorum=) Seçtiğim kitaplar yazar Holly Black'in Lanet İşleyiciler serisi. Beyaz Kedi uzun zaman önce çıktı ama serinin ikinci kitabı Şubat'ta bizlerle. Bu seriyi okumak için sabırsızlanıyorum!


Beyaz Kedi (Lanet İşleyiciler #1) - Holly Black


Tanıtım Yazısı: Her ailenin korkunç bir sırrı vardır.
Bazı insanlar, sadece genetik yolla kazanılan bir yeteneğe sahip: tek bir dokunuşla duygularınızla, anılarınızla oynayabiliyor, size şans verebiliyor, sizi öldürebiliyorlar ve buna Lanet İşleyiciliği deniyor.

Lanet İşleyiciliği tehlikeli olduğu için bu kişiler toplumdan dışlanmışlar, en ağır işlerde çalıştırılıyor ya da yasadışı yollara zorlanıyorlar. Üstelik büyülü dokunuşlarının kontrol altında tutulabilmesi için daima eldiven giymek zorundalar.

Cassel de böyle bir aileden geliyor ve ailesinin tümü dolandırıcılıkla geçimini sağlıyor. Cassel hariç. Kuşaklar boyunca genetik yolla geçen lanet yeteneği Cassel’de yok. O, yozlaşmış bir ailede, dürüst kalmaya çalışan bir savaşçı. Ancak Cassel de, üç yıl önce en yakın arkadaşı Lila’yı öldürdü.

O günden beri normal bir hayat sürmeye çalışıyor. Ancak her şey bir gece gördüğü bir kâbustaki beyaz kedinin ona bir şeyler anlatmaya çalışmasıyla değişiyor. Ailesindeki tuhaflıklar, uyurgezerliği ve hafıza kaybı, tek bir şeye işaret ediyor: ailesi, Cassel’e çok fena bir oyun oynuyor. Cassel’in şimdi bu oyunu bozması gerek –bir de kâbuslarındaki beyaz kediyi bulması.

Kırmızı Eldiven (Lanet İşleyiciler #2) - Holly Black

Tanıtım Yazısı: Aşk bir lanettir
LANETLER VE PİS İŞLER. BÜYÜ VE MAFYA.

Cassel’in dünyasında bunlar birbirinden ayrı düşünülemez. Cassel de hep sıradan biri olduğunu düşünürdü ama bir gün hafızasının ağabeyleri tarafından değiştirildiğini fark etti. Artık gerçeği biliyor: kendisi, gelmiş geçmiş en güçlü lanet işleyicilerden biri. Tek bir dokunuşla her şeyi, herkesi bambaşka bir şeye dönüştürme yeteneğine sahip.

İşte sevdiği kız, Lila da bu şekilde bir dönüşüm yaşamıştı. Lila artık yeniden bir insan. Ancak sorun şu ki, Cassel’in duygu işleyicisi olan annesi, Lila’yı Cassel’i sevmesi için lanetledi. Ve eğer Lila’nın aşkı Cassel’in hafızası kadar güvenilmez ise artık her şeyin gerçekliği sorgulanabilir.

Cassel’in büyük ağabeyi öldürülünce federaller, ellerindeki tek ipucundan bir şey çıkarabilmek için Cassel’i görevlendiriyor. İpucu ise kırmızı eldivenli bir kadının kamera görüntüsünden başka bir şey değil. Ve fakat şimdi mafya da Cassel’in peşinde, onun ne kadar değerli bir lanet işleyici olduğunu onlar da biliyor. Cassel, hayatta kalabilmek için hem federallerden hem de mafyadan bir adım önde olmak zorunda. Ama kimseye, hatta kendine bile güvenemezken bunu nasıl başaracak?

Aşk bir lanettir ve kaybetmesi çok tehlikeli olan bir oyunda dolandırıcılık, bazen tek çıkar yoldur. 

Lanet İşleyiciler Trailer:




26.01.2012

Yazı Kulübesi



Yazar Michael Pollan'ın işte böyle bir yazı kulübesi var. O kadar hoşuma gitti ki, küçücük bir kulübe ama ne kadar sevimli bir çalışma ortamı. Böyle yaratıcı bir ortamda çalışmak çok keyifli olsa gerek=)


Kompozisyon Defteri



Bu defterler size de bir yerlerden tanıdık geliyor mu? Ben sanki küçüklüğümden hatırlıyorum, aslında ben de yoktu çünkü pek önem vermezdim bu defterlere ama bugün sevdiğim bir blogda yine benim gibi kırtasiye delisi=) bir blogger bu defterleri küçükten beri aradığından ve sonunda bulduğundan bahsetmiş orada görünce birden anılarım canlandı sanki ve müthiş bir istek oluştu bende de=)) Şimdi umarım çevremdeki kırtasiyelerde bu defterlerden bulabilirim. Kompozisyon yazmak için gayet elverişli ve ucuz ama güzel defterler bunlar.



Bir de bu defterlerden esinlenilmiş bazı ürünlere denk geldim internette hepsi de çok hoşuma gitti, onları da paylaşayım sizlerle=)









Vee son olarak bu resimlere bakarken bir blogda bu defterleri nasıl değiştirebileceğiniz ve meşhur "Smash Book" benzeri bir şekilde nasıl kullanabileceğiniz gösterilmiş. Gerçekten çok güzel!


Bu defterlerden kesinlikle bulmalıyım!=)


22.01.2012

Okumayı Düşündüklerim



Paris'te Aşk - Stephanie Perkins


Tanıtım Yazısı: Ah Aşk... Ne Seninle Ne de Sensiz...Bu kitabı okuduğunuz süre boyunca âşık olma hissi bütün benliğinizi saracak. Üstelik Arunas Yayıncılık'ın yeni fiyat uygulamasıyla sadece 12 TL ve tam 320 sayfa!- Yanlış duymadınız, kampanya yok, çekiliş yok, kura yok, onu paylaş, bunu beğen yok. 


Anna; babasının isteğiyle lisedeki son yılını Atlanta’dan, evinden, annesinden, en yakın arkadaşı Bridgette’den ve hoşlandığı çocuk Toph’tan ayrı bir şekilde geçirmek zorunda kalmış ve Paris’teki Amerikan Okulu’na yazdırılmıştır. Hem alıştığı yaşam tarzından uzaklaşmak hem de yeni bir kültüre uyum sağlamaya çalışmak Anna için çok zordur. Fakat kısa zaman içinde kendine yeni arkadaşlar edinir. Tabii onu Paris’te özel hissettiren biri vardır: Etienne. Fakat Etienne başka biriyle ilişki yaşamaktadır. Anna; Etienne ve Toph arasında gidip gelmekte ve ait olduğu yeri yani “ev”ini aramaktadır.
Çok sevdiğim bir lisem vardı; artık yok. 
Çok sevdiğim bir çocuk vardı; artık yok. 
Çok sevdiğim bir arkadaşım vardı; artık yok.
---------------
Artık Paris benim de evim. 
Yeni arkadaşlar, yeni aşklar…
Ah aşk… 
Ne seninle ne de sensiz…
Oysa ben imkânsızı değil, gerçek aşkı arıyordum. 
Ama aşk, hayallerde yaşanamayacak kadar gerçek; hayalleri süsleyecek kadar pembeydi Paris’te…


Yayın Tarihi: Şubat,2012


Neden Okumak İstiyorum? Bende bu kitabın İngilizce ebook'u vardı, okumaya başlamıştım ama bilgisayardan okumak çok zor olduğu için yarım bırakmıştım, Türkiye'de Arunas Yayıncılık'tan çıkacağını duyunca o kadar sevindim ki! Stephanie Perkins'in çok güzel bir dili var, bu hikaye de öyle tatlı, öyle güzel bir hikaye ki okuması çok zevkli olacak.



14.01.2012

Poe Kitap Kapakları

Okumayı en sevdiğim yazarlardan biridir Edgar Allen Poe. Böyle yaratıcı bir yazarın kitapları da yaratıcı tasarımları hakediyor bence. Tasarımcı Richard Arthur Stewart Poe'nun bütün kitaplarını yaklaşık bir hafta da okuduktan sonra ilham gelmiş ve bazı favorilerinin kapaklarını yediden tasarlamış ve ortaya bunlar çıkmış. Hepsi çok hoşuma gitti, gerçekten başarılı bir iş çıkarmış Richard Arthur Stewart.






12.01.2012

1 Senede 50 Kitap!


Pazar gecesinden beri çok hastayım ve evde yatıyorum, üst solunum yolu enfeksiyonu ve faranjit. Bu sene hiç hasta olmadım derken birden öyle bir hasta oldum ki başımı kaldıramadım. Şimdi biraz daha iyi gibiyim, yattığım yerden biraz internete bakayım, neler olmuş acaba dedim=) Bunları neden anlattım, bu kız nerde, noldu acaba demişsinizdir belki; bir de siz de kendinize dikkat edin bu hastalık bulaşıcı, benim babam, babannem sonra ben hasta olduk, şimdi eşime de bulaştı karşılıklı yatıyoruz, o yüzden kimseyle öpüşmeyin, kendinize dikkat edin=))

Hazır internete girmişken sevdiğim bloglara bakayım biraz dedim ve yolum çok sevdiğim kitap bloglarından biri olan http://zimlicious.blogspot.com/ 'a düştü. Daha önce gözden kaçırmışım  "50 Books in a year 2012 challenge! düzenlemiş hemen katılayım dedim=) Bir sene için 50 kitap limiti bence çok iyi, geçen sene başaramadım=( ama bu sene başaracağım. Hatta goodreads'de sınırı 150 koydum=))) Fazla gibi gözüküyor ama kolay okunan kitapları da hesaba katarsak çok da zor değil gibi geliyor bana=)

8.01.2012

Pazar Gecesi



Ne okuyorum: Sevdiğim blogları ve Her Yönüyle Roman Yazımı kitabımı okuyorum.

Ne yazıyorum: Blogda gelecek hafta yazmak, paylaşmak istediklerimle ilgili notlar alıyorum.

Ne dinliyorum: She & Him In The Sun

Ne izliyorum: Mucize Lezzetler 11. Bölüm. Yemek yapmayı çok seviyorum, Refika da çok tatlı, öyle keyifli yemekler yapıyor ki, çok eğlenceli geçiyor her hafta Mucize Lezzetler. Bu arada Mucize Lezzetler her hafta NTV'de ama kaçırırsanız benim gibi internet sitesinden de izleyebilirsiniz.


7.01.2012

minted. Tasarımı Defterler

Dün gece internette oradan oraya gezerken bu harika defterlere denk geldim; tasarımcılar minted. için çok güzel defterler tasarlamışlar, ben beğendiğim birkaç tanesini sizinle burada paylaşıyorum ama siz yine de siteye bir göz atın;) http://www.minted.com/vote&id=56












Ayy çok cici bunlar! Bunları seçerken de kendimi kaybettim, hepsini buraya koymak istedim=)) Hepsi benim olsun, hepsi, hepsi=)))


6.01.2012

Kitaplıklar

Pinterest'te "Bookshelves" başlığı altında gezerken birkaç tanesini sizinle de paylaşmak geldi içimden, hepsi çok tatlı öyle değil mi?


Bu raflar IKEA'danmış, ne kadar güzel bir kitaplık fikri!


Evet böyle bir kitaplığım olmalı!


Çok tatlı, cam kapaklı, renkli bir kitaplık=)


Bu koltuklar bana kendi evimi çağrıştırdı, çok sıcak bir ortam=)

Diğer resimlere bakmak isterseniz: http://pinterest.com/alainabuzas/bookshelves/